Постъпка за пример: Ученици от “Надежда” гасиха пожар в парка (СНИМКА)

Постъпка за пример: Ученици от “Надежда” гасиха пожар в парка (СНИМКА)

Началникът на Втора районна пожарна служба (РНОБЗН) комисар Стоян Василев отличи трима младежи за участието им в предотвратяване на сериозен пожар в Северен парк!

Учениците от 8 и 10 клас Стефан Божилов, Спас Атанасов, и Любомир Дяков са реагирали светкавично, като са започнали гасене на локалния пожар преди пристигането на пожарникарите.

Докато били на разходка в парка, младежите забелязали дим в участъка при “Слънчевия часовник“.

“Пламъците вече бяха обхванали тревните площи, които най-вероятно са били подпалени недобросъвестно”, разказаха момчетата.

По техните думи, без да губят време, изтичали до най-близкото място и взели лопати, с които започнали да удрят пламтящите треви и прекъснали пътя ня огъня.

Междувременно будни граждани позвънили на телефон 112 и само след няколко минути на мястото пристигнал екип огнеборци от 2 РНОБЗН.

“Възхитен съм от смелата ви постъпка и искрено се надявам действията ви да послужат за пример на младите хора в града ни!”, каза инж. Петър Ташев, заместник – кмет на район „Надежда“ по време на срещата с активните младежи.

В присъствието на целия състав от дежурната смяна на Районната служба комисар Стоян Василев награди младежите с грамоти и тениски.


“За мен е удоволствие да стисна ръката на достойни младежи като вас, призна комисар Василев.  – Вярвам, че вашата постъпка е достойна за отличие, особено във времена, когато имаме все по-малко примери на съпричастност. Благодаря на вашите родители и учители, че са възпитали във вас чувство на дълг към обществото.”

От екипа на Втора районна служба Пожарна безопасност и защита на населението напомниха, че остава висока опасността от възникване на пожари през летните месеци и гражданите трябва да бъдат особено внимателни.

Снимки: РА “Надежда”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4