Любо Пенев: Предателите са на “Армията”

Любо Пенев: Предателите са на “Армията”

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев заяви, че ръководството на ЦСКА-София не иска клубът да печели трофеи и предателите в “червено” трябва да се търсят около стадион “Българска армия”.

При последния си престой на “Армията” Пенев изведе ЦСКА-София до Купата на България, но два месеца по-късно бе уволнен и заменен със Стойчо Младенов. Сега и двамата са на работа в ЦСКА 1948.

“Рано или късно ще има един ЦСКА. Как ще стане юридически, не мога да кажа. И този ЦСКА ще бъде на феновете и за феновете”, каза Пенев на брифинг преди мача на неговия отбор срещу Локомотив София.

“Защо бях поканен при последния ми престой на “Армията”? За да туширам напрежението между фенове и ръководство. И то се случи, спечелихме и трофей и всички бяхме радостни. Но най-нерадостни бяха ръководството. Те не искат да печелим трофеи, не искат да надграждаме и ЦСКА да бъде в позицията, на която трябва да бъде.

При добре свършена работа след 2-3 месеца ме изгониха. Това се нарича предателство. Защо Сектор Г не ходи на мачове? Защото и те са лъгани непрекъснато. И са взели много правилно решение, това веднъж-завинаги трябва да приключи. Феновете винаги са ме подкрепяли безусловно във всеки един момент и аз това нещо го ценя много и винаги ще им бъда благодарен.

Имаше една игра едно време “студено-топло”. При мен е ледено студено, топлото трябва да се търси на място, което не е далеч от “Армията”. Там трябва да се търсят предателите”, каза още Любослав Пенев.

Пенев заяви, че отношението му към Стойчо Младенов няма да се промени. Двете “червени” легенди са в конфликт и си размениха задочно остри реплики преди година, когато именно Младенов замени Пенев на треньорския пост в ЦСКА-София, а сега ще работят заедно в ЦСКА 1948.  

“Не сме се срещали, едва ли ще се срещаме често. Стойчо Младенов е нов човек в нашата структура. Фактът, че започва работа в клуба, не означава, че моето мнение или отношение ще се промени. Той няма да се занимава с футбол, поне докато аз съм в клуба – най-вероятно с реклама, маркетинг, срещи с фенове, но в никакъв случай с футбол”, каза Любо.

Източник: БТА

Categories: Футбол