Десетки майки се включиха в кампания в подкрепа на кърменето (СНИМКИ)

Десетки майки се включиха в кампания в подкрепа на кърменето (СНИМКИ)

Десетки майки се включиха в информациония ден “Да се застъпим за кърменето-обучение и подкрепа“ в Северен парк.

Екип от педиатри, неонатолози, акушерки и други медицински специалисти от “Банка за майчина кърма/Комплекс за детско хранене” към Столична община осигуриха индивидуални консултации на тема естествено хранене и грижи за бебето. Сред тях бяха теми като режим на кърмачето, правилната поза и доброто засукване на бебето, достатъчно количество ли е кърмата, какъв хранителен режим трябва да спазва майката по време на кърмене, захранване на бебето и много други.

“От името на целия екип на “Банка за майчина кърма” благодаря на район “Надежда” за поканата и предоставената възможност да се срещнем с настоящи и бъдещи майки в Северния парк. Възможността да застанем лице в лице с майките, да ги информираме за ползите от естественото хранене, за нашия Консулативен кабинет по кърмене, за мисията на Банка за майчина кърма/Комплекс за детско хранене е наистина безценна подкрепа. Това са първи стъпки в изграждането на национална кампания за подкрепа и информиране на майките“, каза д-р Мария Русинова, специалист по „Хранене и диететика”, директор на БМК.

Шампионски пример даде и олимпийската шампионка Стойка Кръстева, която наскоро стана майка, и подкрепя естественото хранене.

“Благодаря на всички консултанти на “Банка за майчина кърма”, които насочват и подкрепят младите майки като мен! Освен знания, вие ни вдъхвате увереност и кураж, че правим най-правилният избор за развитието и здравето на децата ни. Пожелавам на организаторите от район „Надежда“ и Банка за майчина кърма да реализират повече подобни полезни събития за родителите.“, каза златната Стойка.

“Екипът на район „Надежда“ е ангажиран с много социални каузи през последните години. Раадвам се, че срещаме нови партньори в лицето на медицинските специалисти от БМК. С реализирането на подобни информационни дни подкрепяме родителите и превръщаме Северен парк в място с истинска социална значимост”, заяви кметът на район “Надежда” инж. Димитър Димов.

Информационният ден “Да се застъпим за кърменето-обучение и подкрепа” се организира по повод Световната седмица на кърменето ( 1 – 7 август) с продуктовата подкрепа на Лавена АД, SOpharmacy и WaterWipes. както и с участието на медицински специалисти (акушерки) от Втора САГБАЛ “Шейново”, МБАЛ “Надежда”, Медицински комплекс “Д-р Щерев”.

Снимки: Екип на район “Надежда”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4