Информационен ден „Да се застъпим за кърменето“ в Северен парк на 15 август

Информационен ден „Да се застъпим за кърменето“ в Северен парк на 15 август

Банка за майчина кърма (Столична обшина) и район „Надежда“ (Столична община)   организират информационен ден „Да се застъпим за кърменето-обучение и подкрепа“  на 15 август 2022  г. в Северен парк. (вход от ул. „Народни будители“).

Основната цел на инициативата е  популяризиране и насърчаване на кърменето, донорството на кърма,   акцент  върху кърменето за здравето на бебето и майката.

Специалисти и партньори на Банка за майчина кърма ще осигурят  безплатни индивидуални консултации по кърмене на настоящи и бъдещи майки.

„Екипът  на Банка за майчина кърма предлага  висококвалифицирана подкрепа в едни от най-вълнуващите и прекрасни мигове в живота на майките. Нашите лекари и акушери, част от които са сертифицирани консултанти по кърмене, помагат на майките да  посрещнат предизвикателствата на кърменето.“, сподели д-р Мария Русинова, директор на Банка за майчина кърма.

„Радвам се, че Северен парк отново е домакин на събитие в подкрепа на естественото хранене на децата. Развиваме темата с балансираното и здравословно хранене  в детските ясли,  градини и детски кухни на територията на Столична община.“, допълни инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.

За да насърчи с примера си поканихме олимпийския шампион от Токио 2020 Стойка Кръстева, която наскоро стана майка.  Тя ще получи съвети от екипа на Банката за майчина кърма как да продължи успешното кърмене на своята дъщеря.

Организаторите предвиждат томбола с подаръци за участниците в консултациите,  както и безплатни мостри от партньорите на събитието.

Информационният ден „Да се застъпим за кърменето – обучение и подсрепа“ се провежда  в подкрепа на Световната седмица на кърменето, която всяка година  се провежда от 1 август до  7 август.

Банката за майчина кърма в София е една от институциите с приоритет не само подкрепа за кърмене, но и осигуряване на кърма за деца в риск.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4