Махнаха още незаконни гаражи в “Надежда” 4 (СНИМКИ)

Махнаха още незаконни гаражи в “Надежда” 4 (СНИМКИ)

Премахнахнати бяха още 5 незаконни гаражни клетки в жк Надежда 4, намиращи се пред бл. 406, бл. 438, между бл. 430 и бл. 431.

Те са поставени на общински терени и са с влезли в сила заповеди за премахване,издадени от главния архитект на София.

Поетапното премахване на незаконни обекти започна в края на 2021 г. Първата група включва над 100 броя незаконни гаражни клетки в район „Надежда“, за които законовата процедура е завършила.

Процедурата се извършва в изпълнение на заповеди за премахване на незаконни строежи по реда на чл. 225 от Закон за устройство на територията , издадени от главния архитект на Столична община Здравко Здравков.

Принудителното премахване е последната мярка от процедурата по отстраняването на незаконните гаражи. Първата стъпка е съставянето на Констативни актове, въз основа на които се издава Заповед за доброволно премахване на гаражите.

В случай, че съоръжението не бъде премахнато доброволно в този срок, се пристъпва към принудително отстраняване на съоръженията от Столична община. След премахването на незаконните обекти, територията се почиства от изпълнителя.

Милен

Премахването на незаконните гаражни клетки се осъществява със съвместните действия на район „Надежда”, Направление „Архитектура и градоустройство“ в Столична община, Столичен инспекторат, Столична дирекция на вътрешните работи – Второ районно управление, и „Център за градска мобилност“ ЕАД, дирекция „Паркиране и мобилност”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4