Рибакина триумфира на “Уимбълдън”

Рибакина триумфира на “Уимбълдън”

Елена Рибакина (Казахстан) е новата шампионка на “Уимбълдън”. Тя сензационно победи тунизийката Онс Жабер с 2-1 (3:6, 6:2, 6:2) във финала на най-престижния турнир по тенис.

Родената в Москва Рибакина триумфира пред погледа на херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън, тенис легендата Мартина Хингис и още куп ВИП персони.

Жабер пък стана първата африканка, която стига до финал в турнир от Големия шлем.

Първият сет започна в размяна на геймове, като в третия Жабер успя да поведе след пробив. Тунизийката бе близо до още един в петия гейм, но Рибакина се спаси на два пъти. При 5:3 в полза на Жабер, тя приключи мача с пробив на нула за 6:3.

Рибакина се съвзе бързо и направи пробив още в първия гейм на втората част. След това съперничките пропуснаха по няколко възможности за пробив, за да се стигне до петия гейм, в който Жабер пак се пропука (4:1). До края на сета играта вървеше гейм за гейм и казахстанката взе частта с 6:2.

Третият сет тръгна по подобен начин и Рибакина поведе след първия гейм. Жабер пропусна големия си шанс при 3:2 за казахстанката, когато пропусна да я пробие, а след това самата тя загуби при подаването си. Рибакина сервира за победа и я постигна с 6:2.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4