Район “Надежда” ви кани на лятно кино!

Район “Надежда” ви кани на лятно кино!

Район “Надежда” ви кани на лятно кино в кв. Требич на 10 юли! Начало 20:30 часа на стадиона. Входът е свободен!

В един от най -хубавите летни месеци ви каним да се насладите на магията на късото кино на открито с екипа на „Кинематограф“. Ще имате възможност да се отпуснете и насладите на това прекрасно преживяване на футболното игрище. Събитието е част от календара на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в район “Надежда”.

Ще започнем с анимационния Le Gouffre, който препоръчваме за деца.

Българският филм “Заедно без теб” на режисьора и сценарист Димитрис Георгиев е селектиран на Берлинале през 2020 г. Той разказва за двама рецидивисти, които бягат от Централния софийски затвор. Единият – в търсене на отмъщение, а другият следвайки сърцето си.

“Антракт” на режисьора Мартин Динков разказва за двама актьори, играещи постановка на сцена, които в реалния живот са съпрузи с доста обтегнати отношения. В един момент единият ще излезе от сценария, с което ще постави другия в шах.

“На червено” на Тома Вашаров – филм с над 30 световни фестивални награди ще ни въведе в автобус, спрял на зациклил червен светофар, в който ситуацията излиза извън контрол, след като шофьорът отказва да продължи.

Лятното кино ще гостува в кв. Илиянци на 9 юли! Начало 20:30 ч, на площада. Входът е свободен!

Присъстващите ще се насладят на хубавите летни преживявания под открито небе. Ще започнем с два анимационни филма, препоръчителни за деца.

Акценти в програмата са българските филми “Дишай” на Бисер Джонев, “Струиндол” на Зорница Георгиева и “Better Nature” на Слава Дойчева.

*Българският “Струиндол” ни разказва една история за първата любов в тийнейджърските години.

*В “Дишай” ще прекараме една нощ с барман, който поради специфични обстоятелства има хармоника залепена за устните си.

*”Better Nature” на режисьора и сценарист Ралица Петрова ни въвежда в един корпоративен тиймбилдинг, на който недоволна служителка е принудена да се упражнява в съпричастност, докато сади дървета.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4