Майстори от Смилян ще готвят наживо прочутия боб утре

Майстори от Смилян ще готвят наживо прочутия боб утре

Смилянци ще готвят прословутия си фасул наживо на откриването на Фермерски пазар “ОРЯХОВО” в район “Надежда”.

Кулинарните майстори Снежана и Банко Кичукови ще сготвят 300 порции от вкусния родопски специалитет Смилянски фасул на 21 юни (вторник)!

Откриването на новия Фермерски пазар “ОРЯХОВО” в Район Надежда, Столична община обещава да се превърне и в незабравимо кулинарно преживяване. Освен че посетителите ще открият многообразие от чисти и здравословни храни, предлагани директно от производителя, на първото издание на Фермерския пазар ще се готви наживо и чорба от прочутия Смилянски фасул, а първите 300 посетителя ще успеят да похапнат безплатно от нея.

Снежана и Банко Кичукови от години работят за популяризиране и утвърждаване на местната забележителност – Смилянския фасул, който е със запазена словна марка “Смилянски” и специален графичен знак и етикет, който гарантира качеството на продукта и защитава правата на производителите, членове на земеделската кооперация в Смилян. Банко Кичуков е производител на смилянски фасул и председател на Сдружението на производители на смилянски фасул. Съпругата му Снежана е майстор кулинар на традиционните родопски ястия.

Очакваме ви на 21 юни, вторник, от 10.00 ч. на Откриването на Фермерски пазар “ОРЯХОВО”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4