Включете се в благородна кауза в “Надежда”

Включете се в благородна кауза в “Надежда”

На 18 и 19 юни от 10:00 до 13:00 часа можете да се включите в обработката на био градини с повдигнати лехи и компостер в двора на ул. “Сава Филаретов” № 23. (Сградата на бившия дом за деца „Асен Златаров“).

Акцията е продължение на изграждането на Социален парк „Надежда“ в бившия Дом за деца „Асен Златаров“ в кв. Надежда.

„Сред най-силните послания на младежите с интелектуални затруднения от Дневен център “Светове” е “Кой казва, че не мога?”.

Аз лично се убедих в това – младежите могат да готвят, изработват сувенири, дори обработват цветни градини.

Единственото, което искат от обществото е да им повярва и да им подаде ръка“, призова кметът на района инж. Димитър Димов.

Голямата цел е да се сглобят и оформят повдигнати лехи и компостер, да се засади цветната и зеленчуковата градини, да се облагородят някои части на двора.

С тази акция ще се постави началото на програмата „Градинарство“ за 2022 г., в която млади хора с интелектуални затруднения ще развиват своите умения в грижа за градини и зелени пространства.

Повдигнатите лехи през есента ще бъдат оформени като парник и така догодина ще стартират дейности още в първите месеци. Компостерът ще позволи да събират опадалите листа от дърветата на двора и да използваме подходящите органични отпадъци от дейността на учебната кухня.

Осигурили сме основни материали, но имат нужда още от:

– Разсад – за чери домати, люти чушки, слънчоглед, тикви, подправки и цветя;

– Инструменти – акумулаторен винтоверт и трион;

– Малки градинарски инструменти – лопатки и градинарски ръкавици.

Какъв е планът?

На 18.06 ще бъдат сглобени и напълнени повдигнатите лехи, както и ще засадят цветната градина отпред. На 19.06 – ще се оформи оградата на компостера и ще се засади зеленчуковата градина.

Домакините от Фондация “Светът на Мария” са приготвили изненада, приготвена от младежите от социалното предприятие Бон апети от Светът на Мария – баница и кекс, а също и вода и кафе.

Акцията се реализира с финансовата подкрепа на фондация „Обществен борд на TELUS International в България“, както и с активната подкрепа на Район „Надежда“.

Facebook: https://www.facebook.com/TELUSbg

Instagram: https://www.instagram.com/telusbulgaria

Лице за контакт за записване: Мариана Митева, тел. 0882663 665, mariana@mariasworld.org


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4