Аспарухов поема Беласица?

Аспарухов поема Беласица?

Ивайло Аспарухов е един от фаворитите за нов старши треньор на Беласица, научи „Витоша нюз“ от отлично осведомени източници, близки до клуба.

Както е известно, „комитите“ се завърнаха във Втора лига след 13-годишно изгнание в долните дивизии. Бела извоюва промоцията от Югозападната Трета лига под ръководството на Николай Николов – Чезето. Спецът обаче се раздели с петричани заради липсата на професионален лиценз.

Ръководството на Беласица е в напреднали преговори с няколко родни специалисти.
Един от сериозните варианти е именно Иво Аспарухов. Ако поеме тима, това ще бъде втори период за него. Той е последният треньор, водил Бела в елита. Това се случи през сезон 2008/2009.

“Тимът беше в тежка ситуация, когато пристигнах в Петрич по покана на Горан Петров, Бог да го прости…Имахме актив само от 7 точки. Въпреки всичко можеше да се спасим от изпадане. Един съдия – Александър Костадинов, ни „отряза главите“. Победихме Миньор с 3:0 и то в Перник (23 март 2009 г. – б.а.), както и Сливен, Черно море…Събрахме 15-17 точки и се отлепихме леко от дъното на таблицата. Та след успеха в Перник идва домакински мач срещу Пирин (Блг) в 20-ия кръг. И паднахме с 1:4 след брутална съдийска гавра. Тази загуба ни срина надолу. Бихме ли „орлетата“, оставахме. Но така е било писано…“, разказа Аспарухов за първия си престой в Петрич.

Ивайло Аспарухов е роден на 31 март 1971 г. Юноша е на Локомотив (София). В кариерата си е играл още за куп родни отбори, между които и Беласица (Пч), португалския Жувентуде (Евора), македонските Скопие и Слога Югомагнат, германския Швайнфурт, словенския Приморие (Айдовщина), гръцкия Етникос (Пирея).
Бил е треньор в ДЮШ на Академик (Сф) и Левски, старши треньор на Беласица, селекционер на БФС за Северозападна България, директор на ДЮШ на Локомотив (Сф), изпълнителен директор на Локо.

Тодор МИЛАНОВ

Categories: Uncategorized

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4