Старт на кампанията “Подари, засади и обгрижи дърво” в Северен парк

Старт на кампанията “Подари, засади и обгрижи дърво” в Северен парк

Карти, които да указват местата за озеленяване в София, ще изработят от Столична община и Дирекция „Зелени системи“. Това съобщи зам.-кметът на столицата по направление екология Десислава Билева, която заедно с председателя на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, даде старт на инициативата „Подари, засади и обгрижи дърво“.

Картите ще са предназначени за гражданите и ще бъдат достъпни на сайта на Столичната община и Дирекция „Зелена система“. На тях всеки ще може да отбележи къде е неговото дърво, а ще се поставят и поименни табелки.

Като начало на кампанията, общинските съветници засадиха чинар до езерото в Северния парк в район “Надежда”. Дървото е подарък за рождения ден на председателя на СОС Георги Георгиев.

Той пък обеща, че ще се грижи за дървото и подчерта, че зелената система на столицата е изключително важен негов приоритет. Той призна, че леко се е стъписал в празничния ден, когато е получил този подарък.
Зам.-кметът Билева заяви, че има идея за рождените дни на общинските съветници да се подаряват дървета, които те да засаждат на избрано място. По думите й така идеята ще се превърне в традиционна, а и ще допринесе за това София да стане още по-зелена. Столичният кмет Йорданка Фандъкова също получи 11 фиданки вместо цветя за рождения си ден, който беше на 12 април.

Подаръкът беше от групата на ГЕРБ в СОС, а дърветата намериха място на централната софийска улица “Ангел Кънчев”. В кампанията за по-зелена София могат да се включват и граждани. Желаещите да засадят дърво трябва да се обърнат към районната администрация или към Дирекция „Зелени системи“, за да им бъде указано подходящо място, поясни инж. Димитър Данчев, директор на Дирекция “Зелени системи”. Той добави, че трябва да се подбере подходящият растителен материал, както и да се опреди място с отстояние от сградите, да може растението да вирее.

Източник: stolica.bg


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4