Десетки младежи се включиха в проекта “Дигитални умения за развитие на младите хора в “Надежда” (ВИДЕО и СНИМКИ)

Десетки младежи се включиха в проекта “Дигитални умения за развитие на младите хора в “Надежда” (ВИДЕО и СНИМКИ)

Младежи от район „Надежда“ се включиха в обучения и семинари по проект „Дигитални умения за развитие на младите хора в Надежда“. Това съобщи Диляна Вучкова, ръководител на проекта по време на заключителна среща.

“В продължение на пет месеца млади хора от района, на възраст от 15 до 29 години  имаха възможността да се обучават безплатно по актуални теми, в 5те области на компетентности според Рамката DigComp на Европейската комисия,  подчерта Вучкова.

– Някои от тях придобиха умения за боравене с информация, данни и актуалните платформи на Столична община. Други разработваха сценарии, създаваха видеа и музика, дизайни на графични изображения. Част от младежите участваха в дискусия насочена към безопасното сърфиране в интернет и противопоставянето ни кибер тормоза в социалните мрежи.”

Млади родители от района бяха запознати с възможностите на дигиталните платформи и услуги на Столична община“, каза още ръководителят на проекта. В заключение Диляна Вучкова благодари на Програма „Европа“ 2021 на Столична община за финансовата подкрепа, както и на организациите партньори по проекта за ползотворната съвместна работа и постигнатите резултати.

„Този проект предложи нова форма на взаимодействие между различните организации и институции, която до момента не е прилагана на местно и национално ниво. Той обедини енергията и активността на общинската администрация, образователните   институции и гражданския сектор в района, заяви инж. Димитър Димов, кмет на “Надежда” в писмено обръщение до участниците в заключителното събитие.

В своето обръщение инж. Димов изрази готовността си за бъдеща съвместна работа с партньорски организации за развитие на младите хора от района.


Проект „Дигитални умения за развитие на младите хора в Надежда” се изпълнява от  Сдружение „Надежда – ЦРД“ с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2021“, в партньорство с ЦПЛР ЦИКО „София”, район „Надежда“ и СНЦ „Заедно сме Надежда.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4