В “Надежда” раздадоха сертификати по проекта “България срещу диабета”

В “Надежда” раздадоха сертификати по проекта “България срещу диабета”

В Световния ден на здравето и професионален празник на здравния работник, районната администрация в „Надежда“ връчи сертификати за успешно преминато обучение по проект “България срещу диабета” на 24 медицински сестри от детските градини и училища.

„Благодаря ви, че ви има и се грижите за децата на район “Надежда” с истински професионализъм и огромна всеотдайност”, заяви инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.

“Признателен съм и на лекторите в профилираното обучение д-р Олга Славчева и д-р Наташа Янева – Дончева, част от екипа на “Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев“, които днес споделиха с нас празничния ден. Децата с диабет и техните родители се нуждаят от непрекъсната подкрепа и сега сме още по-подготвени да им я осигурим”, допълни той.

Двегодишната програма на Лайънс клуб продължава с национални лагери за деца с диабет, както и тематични беседи за профилактика на този глобален проблем. Националната кампания се реализира в партньорство с Българска асоциация Диабет – БАД, Българското национално сдружение по детска ендокринология – БНСДЕ, общините в Република България и Лайънс Клубовете.

Проектът „България срещу диабета“ включва 4 национална лагера за деца с установен диабет, обучение на 114 диабетни координатори, 1000 медицински лица от учебни заведения, както и контролно измерване на нивата на кръвната захар на 10 000 човека.

Инж. Димитър Димов поздрави домакините от 172 ДГ “София”, които изненадаха здравните работници с емоционална програма, посветена на здравословния начин на живот.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4