Жребият за Мондиала сблъска Германия и Испания, Полша чака Меси, леки прeпятствия за Бразилия (ВИЖТЕ ГРУПИТЕ)

Жребият за Мондиала сблъска Германия и Испания, Полша чака Меси, леки прeпятствия за Бразилия (ВИЖТЕ ГРУПИТЕ)

Интересен жребий беше изтеглен за Световното първенство в Катар.

Като „група на смъртта“ може да се определи тази, в която се сблъскват Испания и Германия, а компания ще им правят Япония и победителят от баража между Коста Рика и Нова Зеландия.

Рекордьорът по участия и триумфи на световни първенства Бразилия се падна в група с Швейцария и Сърбия, с които игра в групите на Мондиал 2018 в Русия. Там е и Камерун.

Лионел Меси и Аржентина са в една група с Полша и Роберт Левандовски, а другите два тима са Саудитска Арабия и Мексико.

Световният шампион Франция е в група с ОЕА/Австралия/Перу, Дания и Тунис, а Англия се падна с Иран, САЩ и последния участник от Европа измежду Уелс/Шотландия/Украйна.

Церемонията бе водена от актьора Идрис Елба и Решмин Чоудури, подпомагани от футболни легенди като Лотар Матеус, Кафу, Джей-Джей Окоча, Али Даеи, Бора Милутинович, Тим Кейхил и други.

За разлика от предишните световни първенства програмата на мачовете от груповата фаза ще бъде обявена по-късно, а няма да бъде направена автоматично на база на изтеглените отбори. ФИФА обясни, че мачовете ще бъдат разпределени с оглед на интереса и телевизионната аудитория.

Това е първото световно първенство, което ще се проведе през зимата, а причината са климатичните условия в Катар.

Група А
1. Катар
2. Еквадор
3. Сенегал
4. Нидерландия

Група B –
1. Англия
2. Иран
3. САЩ
4.Уелс/Шотландия/Украйна

Група C –
1. Аржентина
2. Саудитска Арабия
3. Мексико
4. Полша

Група D –
1. Франция
2. ОЕА/Австралия/Перу
3. Дания
4. Тунис

Група Е –
1. Испания
2. Коста Рика/Нова Зеландия
3. Германия
4. Япония

Група F –
1. Белгия
2. Канада
3. Мароко
4. Хърватия

Група G –
1. Бразилия
2. Сърбия
3. Швейцария
4. Камерун

Група H –
1. Португалия
2. Гана
3. Уругвай
4. Южна Корея

Предстоят да се изиграят два междуконтинентални баража – победителят в зона Океания – Нова Зеландия ще срещне четвъртия в зона КОНКАКАФ -Коста Рика, като мачът ще се играе на 13 или 14 юни в Катар. На 7 юни ОАЕ и Австралия ще се изправят един срещу друг, за да определят съперника на петия в Южна Америка – Перу, като решаващата среща също ще бъде на 13 или 14 юни в Катар.

Последният неясен финалист е от зона Европа, където Уелс чака победителя от двубоя Шотландия – Украйна, който трябва да се състои след края на войната в Украйна. Всички останали 29 отбора са разпределени в четири урни в зависимост от мястото си в ранглистата на ФИФА. Домакинът Катар ще заеме първото място в група А.

Източник: БЛИЦ Спорт

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4