101 СУ се включи в акция в подкрепа на украинските бежанци

101 СУ се включи в акция в подкрепа на украинските бежанци

Ученици, учители и родители от 101 СУ “Бачо Киро”, район „Надежда“, се включиха в инициатива на Министерство на образованието и науката (МОН) и Българския червен кръст (БЧК) “Деца помагат на деца”, която цели осигуряване на материална помощ на областите в Украйна, в които има 63 неделни български училища. Училищата, в които учат 10000 деца, се намират в Киевска, Одеска, Лвовска, Николаевска и Запорожка област.

В рамките на един ден Училищното настоятелство събра над 5100 лева от дарения, с която се закупиха хигиенни материали, ръкавици за еднократна употреба, дезинфектанти, спирт, превързочни материали, бинт, марля, стерилни кърпи, ученически раници и пособия, свещи, кибрити, фенерчета, батерии за тях, съдове за храна и чаши за еднократна употреба,термоси и електрически кани, спални чували, палатки, одеяла, топлоизолиращи подложки.

Особено вълнуващо беше участието на най-малките ученици от средното училище, които се включиха в каузата като дариха личните спестявания от касичките си. Стоките бяха опаковани от представителите на Ученическия съвет и според международните изисквания на Българския червен кръст (БЧК).

“Гордеем се с всички, които бяха съпричастни. Надявам се, че ще успеем да стоплим сърцата на нуждаещите се”, коментира Весела Иванова, директор на 101 СУ “Бачо Киро”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4