Тъжна вест за българския футбол! Почина известен наш треньор, откривател на куп таланти

Тъжна вест за българския футбол! Почина известен наш треньор, откривател на куп таланти

Поредна тъжна вест за българския футбол! На 45-годишна възраст след дълга битка с най-коварната болест от този свят си отиде Веселин Яневски – бивш вратар на Родопа (Смолян). Това съобщиха пред „Витоша нюз“ негови близки.

Веско (роден на 26 август 1976 г.) беше един от най-полулярните у нас треньори на вратари. Работил е школата на ЦСКА от 1999 г. и остава на работа в клуба до 2010, като в сезоните  2002/03; 2005/06; 2008/09 и 2009/10 е и треньор на вратарите на първия отбор.

В периода от 2010 г. до януари 2012 г. е треньор на вратарите на Чавдар (Етрополе), в школата на Христо Стоичков в Етрополе, както и в женския отбор на Росиянка (Русия).

В началото на 2012 г. се завръща в школата на ЦСКА и остава там до септември 2018 г., когато подписва с Кор Факан (ОАЕ).

В тамошния клуб първоначално е треньор на вратарите в школата, но само след няколоко месеца поема вратарите на първия отбор и печели шампионската титла на ОАЕ за сезон 2018/19.

Веско е на практика създателят на двама наши добри футболисти, които пробиха в английския футбол – Димитър Митов (превърнал се в последен хит с изявите си в Кембридж) и Димитър Евтимов (преди това в Нотингам Форест, а сега пази в ЦСКА). Работил е и с национала Даниел Наумов.

За последно Яневски работеше в ДЮШ на Славия. „Жалко, много жалко…Животът е гаден. Добрите хора си отиват първи. Веско беше страхотен човек наистина. Тежко ми е. Не мога да повярвам“, коментира лошата вест Радостин Станев – колега на починалия в Славия.

Отличният специалист и прекрасен човек почина на рождения ден на сина си…Момчето няма вече никога да празнува на този ден…

Погребението ще бъде в Смолян след няколко дни.

Екипът на „Витоша нюз“ изказва най-искрени съболезнования на близките и семейството на Яневски…
Поклон пред светлата му памет…

 

Снимките са от Фейсбук

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4