Представител на район “Надежда” се включва в Националния съвет за борба с диабета

Представител на район “Надежда” се включва в Националния съвет за борба с диабета
Представител на район “Надежда” се включва в Националния съвет за борба с диабета, част от информационна кампания на Лайънс клуб.
Михаела Ганчева е медицински специалист и дългогодишен служител на района, която е координатор по проекта. С нейно участие, през 2021 г. беше реализирано специализирано обучение на 24 медицински сестри от образователните институции в район “Надежда”. Лектори на работната сесия са д-р Олга Славчева и д-р Наташа Янева – Дончева, част от екипа на “Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев“.По време на обучението медицинските сестри придобиха нови умения за разпознаване на състоянията при диабет, видове и медоди за контрол, управление на физическата активност и здравословно хранене при деца и юноши.
Националната кампания „България срещу Диабета реализирана на Лайънс Клуб- Видин в партньорство с Българска асоциация Диабет – БАД, Българското национално сдружение по детска ендокринология – БНСДЕ, общините в Република България и Лайънс Клубовете. Основна цел на кампанията е да създаде работеща мрежа от над 1000 обучени диабетни сестри, разпределени във всяка една от 28-те области на България.
В рамките на проекта се предвижда да се проведат и 4 национални лагера за деца с установен диабет, придружени от техен родител. Проектът „България срещу диабета“ е с продължителност 2 години. В него ще бъдат обучени общо 114 диабетни координатори, 1000 медицински лица от учебни заведения, ще бъде направен за нивата на кръвната захар на 10 000 човека.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4