Илия Величков: Предстоят ни 19 финала, защо да не се спасим?

Илия Величков: Предстоят ни 19 финала, защо да не се спасим?

Илия Величков е убеден, че Левски (Чепинци) ще се спаси от изпадане от Югозападната Трета лига. Известният в миналото футболист на Славия е старши треньор на “сините”.

Левски зимува на последно място във временното класиране. “Сините” имат само 2 точки, зад тях са Пирин II (Благоевград) с 5, Костинброд с 12, Хебър II (Пазарджик) с 16 и др. Битката за спасение от изпадане ще бъде жестока, а мачовете до края на първенството се очертават като изключително драматични.

“Ако не бях оптимист, че ще се спасим от изпадане, нямаше да се захващам с отбора. Всичко друго е в сферата на фантазиите. С работа и търпение всичко се постига, още повече, че говорим за материя като футбола. Както през есенния полусезон взехме само 2 скромни точки, така през пролетния може да спечелим и 25. Защо не? Всичко зависи от това как ще работим по време на зимната пауза, и дали ще започнем да играем както трябва. Отлично ми е ясна ситуацията. Предстоят ни 19 не обикновени мачове, а финали! Те са такива за нас”, заяви Величков пред “Витоша нюз”.

Според специалиста основни конкуренти на Левски (Чепинци) ще бъдат дубълът на Пирин (Благоевград) и Костинброд: “Ние паднахме в 15 мача подред! Как искате да не сме на последно място?! Но си има и причини за тази кошмарна серия – ние просто не тренирахме през седмицата. Без тренировки няма как да станат нещата. Вярвам, че с новите попълнения, които дойдоха при нас и с провеждането на нормален тренировъчен процес, целта ще бъде изпълнена. Може да стане.

Югозападната Трета лига е адски трудна. Това е фантастична група, ама да не си вътре, а да я гледаш отстрани. “Мелницата” е много силна тук. Да не говорим, че има 6-7 тима, които са на равнище Втора лига.”

Величков посочи и кои според него ще се борят за промоция в професионалния футбол.
“Нивото е високо при челниците в класирането. Там се работи почти професионално. Отделно от това кметовете обръщат внимание на техните клубове, финанси се изливат. Нормално е и те да привличат по-класните футболисти. За мен фаворит за първото място е Балкан (Ботевград). Но да не подценяваме Беласица (Петрич) и Чавдар (Етрополе). Но много отбори ще им пречат на фаворитите, надявам се и ние да сме от тях”, заяви треньорът на Левски (Чепинци).

Милен ДИМИТРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4