Стефан Грънчаров: “Промяната“ се оказа поредната Подмяна, това го разбра вече българинът

Стефан Грънчаров: “Промяната“ се оказа поредната Подмяна, това го разбра вече българинът

Стефан Грънчаров е роден на 23 юни 1984 г. в София. Завършил е техникума „А.С. Попов“. Учил е „История“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Женен е, с две деца. От 2009 г. работи в структурите на ВМРО. С него по актуални въпроси, касаещи дейността на СОС, живота в София и ситуацията в страната разговаря главният редактор на vitoshanews.com Милен ДИМИТРОВ.

– Г-н Грънчаров, как ще коментирате първите решения на новото правителство?
– Самият начин на формиране на новото правителство показа ясно, че ни очаква един театър, на който в главните роли са доста „позабравени“ лица от т.нар. преход. В преговорите блеснаха имената на Емилия Масларова, Румен Гечев и други участници в пладнешкия обир от 1996-1997 година, което показва истинското лице на „промяната“.  До последния момент течеше „пазарлък“ кой кое парче от баницата да вземе и кой къде да седне. През всичкото това време цените по магазините растат ежедневно. Горивата, както и консумативите също вървят нагоре, но на малкия екран това отсъства, а присъства една усмивка, която казва всичко – този път слоганът „Вервайте ми“ е прескочен и просто се пристъпва към втората част –  „Щъ ви оправя“.
– Има ли спорни назначения по отделните министерства? Кои са най-фрапиращите случаи?
– След като под натиска на „кумовете“ – милейди Херо Мустафа и другаря Румен Радев, се стигна до „Горчиво“ и се наряза тортата, всички замесени пристъпиха към консумиране на управлението. Като на една истинска сватба по списък всички заеха местата си в дадените министерства. Ествествено, веднага започнаха и споровете кой е по линия на булката и кой по линия на младоженеца, а се оказа, че голяма част от тях са по линия на Държавна сигурност. Въпреки всичко и в името на „международния интерес“ се стигна до компромис. Пак дойде ред на лицата от старите ленти да заиграят в поредния епизод от сагата „Промяна“. Преди няколко дни зам.-министър на екологията стана един виден „експерт“ по темата незаконна сеч – Тома Белев.  Повечето фенове, следящи неговата кариера го помнят с дейността му в парк „Витоша“ и заигравката с Цеко Минев, благодарение на която сега има един работещ лифт в планината. Също така „опитният еколог“ успя да спечели европроекти за „преброяване на дивите зайци“ /корояди/. Друго екстремно назначение бе в комисията по култура на поста председател, където блесна „сценаристът“ Тошко Йорданов. Тук достатъчно е да перефразираме Радой Ралин и ще разберем, че не е е проблем председателят на комисията по култура в НС, а притеснителното е културата на председателя.
– Очаквате ли премиерът и правителството като цяло да се съобразяват стриктно с “предписанията”, спускани от ЕС и САЩ?
– Въпреки всички полемики около правителството на „промяната“ съм убеден, че то ще изпълни план програмата /сценария/, заради която дойде на власт. Още от първите дни на власт след кратко объркване кой да иде в Брюксел се стигна до там, че в България дойде гръцкият премиер Мицотакис. В рамките на няколко часа президентът Радев успя да изгради „позиция“, сходна с тази на Кирил Петков, че историята кучета я яли. Както един виден партиен другар продължи линията на национално предателство, която води БКП /БСП/ по Македонския въпрос. С усмивка на уста Кирил Петков обеща да изпълни „американската мечта“ и да вкара РСМ в предприсъединителната програма на ЕС. А това дали Заев и Мицковски ежедневно тормозят нашите братя по течението на р. Вардар, дръзнали да се самоопределят като българи, не може да помрачи тази усмивка. Още в т.нар. „коалиционно споразумение“ се видя и друга, обещана в чужди посолства, точка от програмата на „Промяната“. Приемане на „Истанбулската конвенция“ в България – нещо, което дълги години ние от ВМРО стопираме. Тук блесна една госпожа, видна икономистка, която така се омота в „превода“, че лъжата й да не допуска „конвенцията“ в България се превърна  в поредната червена точка в синята й биография. Голямата битка обаче предстои, стига Европа да ни одобри парите за възстановяване. Въпреки че и тук имахме малко грешки, проблеми няма – списъците на чакащите са готови и са доста дълги…
– Все още ли сте на мнение, че правителството е „патерица“ на Румен Радев и защо?
– Още в началото на своето интервю споменах, че Радев не е „просто крепител на промяната“, а неин кръстник.
– Изненадаха ли ви ходовете на новия парламент?
– Още от първите дни на „годежа“ се видя, че това е „брак по сметка“. А както винаги досега сметката ще я плати всеки един от нас хората останали тук, отглеждащи децата си тук, плащащи данъците си тук. А тези, които избягаха по чужбина, и тук ги няма, ни докараха тази промяна, но това тях не ги интересува.
– Кои са най-належащите проблеми на София и кои са спешните мерки, които СОС трябва да вземе с оглед очертаващата се тежка зима за всички българи?
– През тази година станахме свидетели на проведени три парламентарни избора. Всеки един от тях се отрази върху делата и в нашата столица. Една част от съветниците /левите буржоа на София/ заеха важни държавни постове, а друга дори не намериха място в листите и ореваха света, че даже започнаха революция в „розовата“ коалиция. За съжаление тяхното отпътуване от общината няма да реши проблемите на София, защото те отиват във властта със съвсем друга идея. В края на годината наследството на „розовата коалиция“ в София предизвика и недовоството на хората по места – пример е дългогогодишната борба срещу кметицата на район “Красно село”, избрана именно от тази коалиция, която изведе хората от района на протест пред общината.
Кризата с КОВИД – 19 продължава да диктува  правилата в Столична община, както проблемите с приходите по звена, така и с туризма. Но основният проблем е фалита на малкия бизнес и липсата на адекватна политика спрямо него – както национална, така и на местно ниво. Въвеждането на „зелен сертификат“ послужи само за усложняване на проблемите, но служебният кабинет, чиито министри са част и от  кабинета на „промяната“, се гордеят с него и го бранят. За съжаление никой не чува призива ни за отмяната му, а на преден план се изкарва популизма на някои парламентарни субекти, с което те станаха част от този парламент, но именно това убива разумността. Битката ни в Столична община е именно за разумност, която да е в полза на хората, а не  само гръмки заглавия и отклоняване на вниманието от водещите теми. Днес хората се интересуват от сигурността на работното си място и базовия си доход, които да съхранят в тази тежка ситуация. Имат нужда от нормален транспорт, за да стигнат до работните си места, от това да работят детските градини и училищата, за да не мислят кой да гледа техните деца, докато са на работа. Имат нужда от подкрепа в тези тежки времена.
– Преживяхте ли вече тежкото поражение от последните избори? Защо ВМРО загуби по такъв брутален начин?
– Тежката ситуация в държавата, както и ресурсът, хвърлен срещу ВМРО да бъде отстранена от властта, доведе и до грешки на партията в явяването на парламентарни избори. Още от момента, в който стана ясно, че ВМРО няма да клекне пред либералната вълна, заливаща Европа, срещу нас започна война. Фондации на Сорос, НПО – та, партии, обслужващи чужди политики, ревяха денонощно, че ВМРО трябва да бъде отстранено, защото спира Истанбулската конвенция, възражда българската армия, спира мигрантския натиск, бори се за традиционното българско семейство…
Стигна се обаче и до голямата болка на международните интереси – Македония. Именно тук ВМРО изигра исторически зададената си роля да не допусне подмяна на българската история в тази изконно българска земя, да не допуска натиска на сръбските служби да вземе връх в борбата за влизането в Европа. Тук вече чашата преля и се стигна дори за призиви за унищожение на нашата партия. Неведнъж сме виждали в българската история такива опити на външни сили, подкрепени от тукашни предатели. ВМРО е под ударите и на наши, и чужди, но въпреки това тя никога не е пречупвана. И сега не успяха. Въпреки всичките опити за унищожение на ВМРО ние сме тук и продължаваме да браним България.
– Често се случва така, че оставките не решават нищо, но какъв е изходът от трудната ситуация за организацията?
– Естествено всичките неуспехи и грешки през годината демотивираха част от нашите симпатизанти и на последните избори те не излязоха да ни подкрепят. Именно на последните избори в листите на партията се видя и присъствието на много млади лица по отделните рагиони. В Русе водач бе общинският съветник Траян Тотев – млад, способен и отговорен патриот, в Сливен листата води Михаил Петров, млад юрист дългогодишен член на партията. В самата Столица в 24 МИР за пореден път водач на листата бе председателят на групата общински съветници „Патриоти за София“ – Карлос Контера, който въпреки 34- годишната си възраст има богат политически опит. Всичко това показва, че ВМРО има млади лица, на които пренадлежи бъдещето на партията. ВМРО има бъдеще. Сега е време да покажем, че сме силни на дела и да защитим българското семейство, българската култура и българския дух. Много скоро всички от нас ще изпитат на гърба си последствията от поредната „промяна“. Още в зимните сметки за ток, вода, парно и газ тази промяна ще стане видима. Празниците ще минат отново, ще мине и глупостта с мораториума и пак ще има нови мерки, които ще се изразяват основно в затягане на коланите и тогава българина пак ще се бие по главата и ще псува поредната „промяна“, която се оказва поредната „подмяна“. Но докато първо гласуваме, а после мислим ще е така. А тези, които пък въобще не гласуват няма да бъдат подминати от общата криза, защото крайно време е да разберем, че поговорката „…На Вуте да му е зле…“ не работи, защото всички страдаме  от „промяната“.

Бъдете здрави, това е нещото, което ни трябва през новата година. А другото…от нас зависи да го променим.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4