Така ли продължава промяната – със затваряне на медии?

Така ли продължава промяната – със затваряне на медии?

ВМРО изразява пълната си подкрепа към в. „Труд“. Недопустимо е с формални поводи да се прави опит за затваряне на медии. В България има съдебен ред за изясняване на спорове по наемни отношения. В държавата ни, в която някои дойдоха на власт, за да я правят правова, да се извършва подобна акция в редакция на българска медия е меко казано недопустимо.

Това се казва в позиция на ВМРО – Българско национално движение по повод случващото се днес в редакцията на в. „Труд“.

Така ли се случва промяната? Това ли е, което обещавахте? Какво става със свободата на словото и къде са се скрили нейните паркетни защитници? Тези въпроси най-вероятно си задава всеки един здравомислещ човек. А все повече в очи се набива и изводът – след промяна на медиите какво следва – подмяна на съзнанието на хората ли.

Но защо ли да ни учудва ненамесата на съда при саморазправата с медии, след като на път да стане министър-председател е човек, нарушил Българската конституция?

Винаги сме предлагали държавата да подкрепи бизнеса в трудните времена на икономическа криза, породена от пандемията от коронавирус. Но институциите вместо помощ оказват натиск – „удрят“ върху медия, „вадят“ с полиция. Недопустимо е в България в XXI век властта да се разправя с журналисти по този начин. Т. нар. „промяна“ все повече се разкрива като „подмяна“ – подмяна на свободи и на ценности, категорични са от ВМРО.

Categories: Бизнес

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4