13-годишен дебютира в Четвърта лига, Обеля подава жалба след загуба от Левски-Раковски

13-годишен дебютира в Четвърта лига, Обеля подава жалба след загуба от Левски-Раковски

София Спорт завърши полусезона в столичната АОГ – Юг с убедителна победа над Академик с 5:1 в среща от 13-ия кръг.
Кристиян Хънг, Марио Велинов, Йоаким Ръсовски, Калин Преславски и Петър Атанасов се разписаха за домакините. Почетното попадение за „студентите“ беше дело на Веселин Илиев.

Най-интересното събитие от мача обаче беше появата на терена на таланта от местната школа Марио Христов, който е набор 2008. В последния момент друг играч от отбора на София Спорт отпадна от групата поради контузия, Марио, който беше на трибуните, носеше екип, калци и бутонки и беше повикан да помогне. Талантът влезе в игра 10 минути преди края, за да запише дебют в мъжкия футбол. С право Христов може да претендира за най-млад футболист в Четвърта лига.

„За нас е истинско удоволствие, че тази година успяхме да дадем шанс на 3 деца от нашата школа да направят първите си крачки в мъжкия отбор. Целта ни е до 2 години първият тим да е представян предимно от момчета, които тренират в школата“, коментираха от ръководството на София Спорт.

В същото време Левски-Раковски разби Обеля с 6:3 като гост. С дубъл за левскарите се отчете дежурният им голмайстор Ермес Кандела, разписаха се още Борис Йорданов, Едуард Георгиев – Крауч, Петър Стоицев и Борислав Симонски. За домакините точни бяха Христо Димитров и Кристиян Филипов – Гризман (2).
След мача обаче от ръководството на Обеля обявиха, че ще подадат жалба срещу съдийската бригада. Причина за това е, че двата тима са играли с почти еднакви екипи.

Железница ликува при визитата си в Люлин. За класическия успех с 3:0 вкараха Захари Младенов и Десислав Аризанов – 2.

Казичене пречупи Урвич (Панчарево) с 6:3 след голове на Виктор Радославов – 2, Йордан Георгиев – 2, Иван Иванов и Кирил Даскалов.

Ботев 57 се разправи жестоко със Спарта – 9:0! Теодор Дойнов – 2, Алекс Жеков – 2, Симеон Кръстев – 2, Мартин Първанов, Ивайло Иванов и Теодор Тодоров бяха точни за тима от спортното училище на Септември.

В листата на стрелците в АОГ – Юг убедително води Ермес Кандела (Лвески-Раковски) с 26 гола, пред Али Пехливан (Академик) – 15, Захари Младенов (Железница), Кристиян Костадинов и Кристиян Филипов (Обеля) – 12, и др.

САМО С “ВИТОША НЮЗ” СЛЕДЕТЕ РАЗВОЯ НА БИТКАТА ПРИ ГОЛМАЙСТОРИТЕ!

За събирането на информацията помогна и Румен Иванов, футболист на Обеля сити.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4