ВМРО внесе сигнал до ЦИК срещу ДПС за изборите в Турция (ВИДЕО)

ВМРО внесе сигнал до ЦИК срещу ДПС за изборите в Турция (ВИДЕО)

Прави се опит за държавен преврат чрез гласове за кандидат-президент, който смята именно Турция за своя родина

Карлос Контрера от ВМРО внесе сигнал до ЦИК за неправомерната агитация в полза на кандидата за президент на ДПС Мустафа Карадайъ и на партия ДПС.

Конкретният повод за сигнала е че националните турски медии водят открита агитация в полза на Карадайъ и ДПС. Призовават изселническите организации да отидат да гласуват, като да заведат и младите. Става дума за над 300 хиляди души, които освен турски имат и български паспорт.

Вчера или изселническите организации, или самата турска държава са съставили агитационен клип на турски език, който разяснява как се гласува на машината и как да се гласува конкретно за кандидатите на ДПС. Това ще изкриви изборния резултат. Не е ясно как ЦИК ще контролира дали се спазват правилата в секциите на територията на Турция – дали няма агитация в изборния ден и дали не се указва как да гласуват именно за ДПС.

Опасенията на политика от ВМРО са, че за пореден път ще има подмяна на вота и то от хора, които нито могат да пишат, нито могат да четат на български език.

Припомняме, че през април по предложение на ИТН и с подкрепата на ДБ, Мая Манолова и ДПС Изборният кодекс беше променен. В резултат на това вместо да има 20 секции, в момента в Турция има разкрити 126 секции за гласуване, което дава възможност турската държава да се меси директно и в изборите за президент, и в изборите за народни представители, казва Контрера.

Вижте аргументите на Карлос Контрера от ВМРО >>>

Повече за пропагандния клип на турски език вижте в това видео >>>

Текст на сигнала:

ДО ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМСИЯ

СИГНАЛ

от Карлос Контрера – кандидат за народен представител в 24-ти и 23-ти избирателен район-София от листата на „ВМРО – Българско национално движение“

Относно: неправомерна предизборна агитация в полза на кандидата за президент Мустафа Карадайъ и ПП „Движение за права и свободи“

Уважаеми госпожи и господа членове на Централната избирателна комисия,

Приложено Ви изпращам агитационен видеоклип, който се разпространява на територията на Р Турция, а вероятно и на територията на Р България, който съдържа указания за гласуване на изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14-ти ноември 2021 г. В същия се ползват турски език, а клипът съдържа недвусмислено агитация и указания да се гласува в полза на кандидата за президент Мустафа Карадайъ и за ПП „Движение за права и свободи“ на изборите за народни представители.

Въпросният клип се разпространява през социалните мрежи, чрез мобилните оператори на Р Турция до всички турски граждани, разполагащи с двойно (българско гражданство). Произходът на клипа не е ясен, въпреки че вероятно е създаден или от т.нар. изселнически организации в Р Турция или директно от институции на турската държава. Де факто се оказва, че предизборната агитация в чужбина по никакъв начин не се контролира от Централната избирателна комисия. Турски медии, включително и национални такива, водят агитация в полза на кандидата Карадайъ и на ДПС, разбира се, не на български език.

Внасям настоящия сигнал и с цел Централната избирателна комисия в рамките на изборния ден да разпореди на съставите на секционните избирателни комисии да не допускат по никакъв начин агитация, включително на турски език, в разкритите 135 секции на територията на Р Турция. Считам и че въпросният клип ще бъде ползван включително в изборните помещения за разясняване на механизма на гласуване с машините, разбира се, с указанията как да се гласува за конкретния кандидат и партия – в случая с № 17 за Мустафа Карадайъ и ДПС. Именно поради това настоявам съставите на секционните избирателни комисии да бъдат надлежно инструктирани относно правилата за поведение не само в изборните помещения, но и пред тях, тъй като агитацията в изборния ден е недопустима съгласно закона.

Във връзка с горното моля да извършите проверка осъществявана ли е неправомерна агитация в полза на кандидата за президент Мустафа Карадайъ на територията на Р Турция, както и в полза на ПП „Движение за права и свободи“ на територията на Р Турция, включително и чрез разпространение на приложения клип.

13.11.2021 г.                                            С уважение:

гр. София

ПРОДАВАНЕТО И КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4