Почина Старшината – голям приятел на всички борци и футболисти

Почина Старшината – голям приятел на всички борци и футболисти

Поредна тъжна новина за българския спорт! От този свят завинаги на 67-годишна възраст си отиде Иван Иванов – Старшината. Във футболните и борческите среди го знаеха и като Доктора (с главна буква).

Бате Ваньо почина след мъчителна борба с коронавируса. За кончината му съобщиха негови близко пред “Витоша нюз”.

Иван Иванов е крайният вдясно на снимката.

Роден е през 1954 г. В продължение на дълги години той работеше в школата по борба на Левски – Спартак, както и в националните гарнитури. В кариерата си е помогнал на десетки елитни борци, носители на световни, европейски и олимпийски медали…

През последното десетилетие Иванов беше близо до футбола. Футболният доктор и Старшината – така го знаеха всички. Помагаше на отбори от аматьорските групи – Локомотив БДЖ, Обеля сити, Банкя, Надежда (Доброславци), Вихър (Требич) и др.

Обичаше много спорта и му беше верен. Въпреки напредналата възраст не пропускаше да се пусне на традиционното неделно мачле в родното “Орландовци”. В петък пък риташе с приятели в кв. Требич.


Ето какво разказа пред нашия екип Юли Петков (помощник-треньор на Локомотив Сф и старши на Обеля сити), който до последно беше близо до Ванката и му помагаше:

“Много ми е мъчно. Вчера за последно се видяхме. Носих му супа…Замина си един невероятен човек и приятел. Каквото и да кажа, ще е малко. Иван беше човек с голямо сърце. Такива вече няма. Спасил е стотици човешки животи – на терена и тепиха. Ползваше се с уважение от всички.

Бог да го прости…Ще ми липсва. Пак повтарям – такива като него вече няма…”

Старши, ще липсваш много, приятелю! Дано там, където отиваш, да видиш светлината…Почивай в мир…Светла ти памет…

Екипът на “Витоша нюз” изказва най-искрените си съболезнования на семейството и близките на починалия…


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4