Община Елин Пелин с апел към АПИ

Община Елин Пелин с апел към АПИ

Във връзка с постъпили множество сигнали от граждани за компроментирана пътна настилка, опасна за всички преминаващи в много натоварен участък, както и след редица подадени сигнали до АПИ, Община Елин Пелин предприе спешни мерки, извън своята юрисдикция, за запълване на част от дупките на изхода на гр. Елин Пелин, за което кметът ще понесе отговорност.

Имаме информация, че не е заплащано от страна на държавата на фирмите за ремонт от м. януари насам и затова няма как да се извършват подобни дейности. Ремонтът и временното обезопасяване на пътя се извършва от служители и техника на ОП “БКД – Елин Пелин” в района пред бившето предприятие “Булгарцвет”.

Надяваме се Агенция “Пътна инфраструктура” да предприеме мерки за основен ремонт на пътя от гр. Елин Пелин до с. Нови хан, както и на отсечката с. Нови хан – магистрала “Тракия”, които са част от републиканската пътна мрежа, преди настъпването на зимата. Опасността за пътуващите и състоянието на превозните средства не кореспондират с данъците, които постъпват в държавата. Община Елин Пелин настоява за финансова децентрализация и е готова да поеме под свое управление най-тежките структури – ВиК и пътната мрежа, с които видимо държавата не се справя.

***

Научете повече: https://elinpelin.org/currentNews-6938-newitem.html

Categories: Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4