11 кметства, училища и детски градини в Елин Пелин в кампанията „Обичам природата – и аз участвам“

11 кметства, училища и детски градини в Елин Пелин в кампанията „Обичам природата – и аз участвам“

През 2021 г. 11 кметства, училища и детски градини от община Елин Пелин получиха одобрение на свои проекти в рамките на кампанията „Обичам природата – и аз участвам“ на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ към Министерство на околната среда и водите.

До началото на месец октомври 2021 г. са реализирани 8 от одобрените 11 проекта на обща стойност в размер на 55 500 лв., отпуснати от ПУДООС към МОСВ. Последните 3 проекта са за новоизградени детски и спортни площадки в три общински детски градини.

В ДГ “Кокиче”, село Равно поле бяха монтирани нови съоръжения за игра в детската площадка – “Зелената приказка”, изпълнена по Национална кампания на МОСВ и ПУДООС “Чиста околна среда – 2021 г.” на тема “Обичам природата – и аз участвам”. Детската градина отправи сърдечни благодарности за съдействието по изпълнението на проекта на Община Елин Пелин и Кметство с. Равно поле.

В ДГ „Пчелица“, с. Мусачево детското щастие е безмерно, защото най-малките жители на селото имат на разположение за игра нова площадка с интересни детски съоръжения, изградена в рамките на проекта „Еко хлапета“. Директорът ДГ „Пчелица“, с. Мусачево благодари на общинската администрация за оказаното съдействие, защото щастливите деца означават добре свършена работа.

В двора на ДГ „Детелинка“, с. Габра съгласно проекта „Децата и природата“ беше обособена нова детска площадка с няколко комбинирани съоръжения за игри, пързалка и люлки. Монтирани бяха и кошчета за разделно събиране на отпадъци.

***

Проектите, които остават в процес на реализация се намират в с. Лесново, с. Елешница и с. Столник. В началото на есента ще бъде готова новата зона за игри в ДГ “Славейче”, с. Лесново – „Децата и магичният свят на природата“. Кметство Елешница работи по довършване на новата площадка спрямо одобрения проект „Игри в природата“, а Кметство Столник приключва дейностите по спортна площадка с проект „Дух и тяло в равновесие от с. Столник“.

***

Научете повече: https://www.elinpelin.org/currentNews-6884-newitem.html


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4