Женският „Отбор на надеждата“ ще играе  полуфинал на европейското в Нидерландия

Женският „Отбор на надеждата“ ще играе  полуфинал на европейското в Нидерландия

Женският „Отбор на надеждата“ се класира за полуфиналите на европейското първенство по футбол за хора в неравностойно положение European Life Goals Games 2021, след като завърши на второ място в група Б на турнира. Българките спечелиха днес последните си два мача от груповата фаза на шампионата срещу Швейцария (9:6) и срещу Белгия/Брюксел (7:1).

Така националките натрупаха актив от четири победи в петте си мача до този момента в състезанието. Единствената им загуба е от фаворита за спечелване на европейската титла Румъния.

Полуфиналният двубой на женският „Отбор на надеждата“ срещу състава на Дания ще се играе утре от 11:50 часа българско време. Всичките седем дами в българския тим са израснали в институции или все още живеят в тях. Четири от националните състезателки към настоящия момент са настанени във възпитателното училище – интернат в плевенското село Подем. Треньор на отбора е Ива Радкова.

Същевременно мъжкият „Отбор на надеждата“ разочарова с представянето си и отпадна на четвъртфиналите на европейското първенство по футбол за хора в неравностойно положение след загуба с 3:4 от състава на Дания.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4