Над 200 деца получиха личен подарък от кмета на Елин Пелин (СНИМКИ)

Над 200 деца получиха личен подарък от кмета на Елин Пелин (СНИМКИ)

Специален подарък получи всеки първокласник, който днес прекрачи прагът на училищата в община Елин Пелин за пръв път – книжка с  избрани детски стихове, песни и приказки и лично послание от кмета на общината доц. д-р инж. Ивайло Симеонов.

За последната година и половина броят на децата в общината расте не само благодарение на демографски ръст, но и поради новорегистрираните жители, чийто брой надвишава 3500 души.

“Днес е уникален ден и за всеки един от нас тук той е уникален по една основна причина – виждаме нашите, приятели, деца, роднини, учители. Вълнението ми е голямо, защото част от учителите бяха мои съученици и мои приятели. Повечето деца ги познавам и знам колко са ценни и обичани от своите родители. Затова днешният ден, особено за първокласниците, ще е изключителна житейска следа в техния живот и тя ще бъде свързана с хората, които са около тях. На 15 септември гледам като на една стартова линия и нейния финал на края на учебната година. Това, което искам да пожелая на учениците е, това да не бъде едно спринтово бягане, да не е едно състезание, а да е маратонско тичане, в което да изградят устойчивост, търпеливост, последователност”, каза кметът доц. Симеонов по време на откриването на учебната година в СУ “Васил Левски” в град Елин Пелин.

“Най-голямата гордост за една община и респективно за административната функция, е да виждам двора на това училище с едни мотивирани, млади деца и родители, които искат техните деца да бъдат най-добри не само в общината, но и в областта, на национално и международно ниво. Най-добрата инвестиция за родителите е образованието за техните деца. Затова като общинска администрация се стремим да изпълняваме инфраструктурните подобрения и да подобряваме материалната база. След месец, най-много – два, дворът, оградата и всичко в училището ще бъде обновено и то е благодарение на съвместната работа на директора на училището, учителите и общинската администрация”, допълни кметът.

На територията на общината има 11 детски градини с 1020 деца и 11 училища, в които се обучават 1700 ученици. Всички учебни и детски заведения са реновирани в последните години.

Кметът на Елин Пелин откри учебната година и в ОУ “Христо Ботев” в с. Равно поле, както и в училището със същото име в гр. Елин Пелин. Също така доц. Симеонов посети и детска градина “Здравец” в града.

Categories: Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4