Антоанна Стоименова: Учителската професия е в кръвта ми

Антоанна Стоименова: Учителската професия е в кръвта ми

Тя е Антоанна Стоименова, на 27 години и е педагог в 137 ДГ „Калина Малина“. Младата дама е отличена в кампанията „Най-добър млад учител“ на район „Надежда“ през 2021 година .

Антоанна разказва, че е трето поколение учител, затова за нея няма по-естествен избор от педагогиката. Учителската професия е в кръвта ми, споделя тя. По време на кратката ни среща, забелязахме нейната харизма, непринудената лекота, с която говори за предизвикателствата в работата си и не последно място – емоцията от срещите с децата. „От малка съм възпитана да уважавам учителската професия. Пред мен нямаше дилема. Знаех, че един ден и аз ще стана педагог.“, казва тя.

Личният пример в семейството вдъхновява Антоанна да поеме по този път, но тя споделя с нас, че е истинска щастливка, защото има чудесен модел за подражание. Не крие, че иска да стане още по-успешен професионалист. Според нея, за да бъдеш добър учител – на първо място трябва да обичаш децата! Освен нея, ние трябва притежаваме още много лични и професионални качества, убедена е Антоанна.

Методите на работа на новото поколение учители се различават. Ние сме по-близо до новите технологии, до света на подрастващите, не се плашим да експериментираме в образователния процес. Благодарна съм на екипа на 137 ДГ „Калина Малина“ и нашият директор Снежина Мишева, защото истински подкрепят младите учители. „Ако един екип е сплотен, това дава спокойствие и увереност не само на децата, но и на родителите.“, убедена е тя.

Учебната програма в предучилищна възраст трябва да е улеснена, смята младата учителка. Искам, съвременните деца, да проявявят любопитство към новите знания. Смятам, че трябва да им оситурим време за най-важното в тази възраст – играта.

Помня, уважавам и обичам моята първа учителка Анита Павлова, споделя отличения педагог от 137 ДГ „Калина Малина“. Все още помня нейните съвети и уроци, успя да остави трайна диря.

Изключително благодарна съм за отличието „Най-добър млад учител“ в район „Надежда“. Заедно с останалите колеги от общинските детски градини и училища, усетихме от първо лице признанието, гордостта и разбира се – еуфорията от празничния ден. Сигурна съм, че всеки от тях ще ме подкрепи в мнението ми – децата ни дават много повече поводи за гордост и щастие, от всяка награда.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4