Симона Георгиева: Учителската професия е достойна и прекрасна

Симона Георгиева: Учителската професия е достойна и прекрасна

Следващият събеседник от отличените в кампанията „Най-добър млад учител“ 2021 е Симона Георгиева. Тя работи в 27 ДГ „Детска китка“ в район „Надежда“.
„Вярвам, че няма друга професия, която предлага подобна мотивация за един млад специалист. Денят на учителя е непредвидим и изпълнен с приключения. Децата са извор на положителни емоции и забавни ситуации.“, споделя тя.

Симона разказва колко вдъхновяващ за нея е бил личният пример на баба и, която също е била учител. Тя ме научи, че добрият педагог се познава от пръв поглед. „Спомням си как баба ми говореше за професията си и „нейните“ деца – с любов, грижа и истинска емоция“, казва младата учителка.

„Няма лесно начало. Като всеки млад човек се налага ежедневно да доказвам професионалните си качества. Пред ръководството, родителите и разбира се, да спечеля сърцата на децата“, споделя Симона.

– Благодаря на нашия директор Галина Христова, която ми се довери и ми даде шанс да се докосна до професията в прекрасната 27 ДГ „Детска китка“.”

„Аз съм приятел с децата! Старая се, не само да преподавам учебния материал, но и да изградя добри хора.“, усмихва се Симона. Тя е сигурна, че нейните възпитаници ще бъдат важна и активна част от обществото след години. На въпроса ни, кой е най-важния урок за децата, тя е категорична, че всеки урок е важен! Използваме всеки ден, за да надграждаме знания и умения в детската градина и училището. Разказвам им, че успешните хора притежават силни характери, позитивна нагласа към света и най-вече – големи сърца!

„Горда съм с моите възпитаници! Те ме научиха, че няма граници за любота, грижовността и търпението в отношенията учител- деца.“, с благодарност споделя Симона.

За нея, наградата „Най-добър млад учител“ в район „Надежда“ е преди всичко мотивиран старт в кариерата! „Да се видиш през очите на околните, да чуеш толкова позитивни думи, да усетиш подкрепата на стотици хора. Безценно е!“, не крие младата учителка в район „Надежда“.

Надявам се, децата да запомнят, че професията учител е достойна и прекрасна. Един ден, някой от тях ще бъде на моето място!“, вярва младият педагог от 27 ДГ „Детска китка“.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4