Отбор на надеждата отпразнува 10-годишен юбилей

Отбор на надеждата отпразнува 10-годишен юбилей

„Отбор на надеждата“ отпразнува днес своя 10-годишен юбилей с откриването на ново игрище за стрийт футбол във Възпитателно училище – интернат (ВУИ) в гр. Ракитово. Изграждането на съоръжението е реализирано от „Спортс Мениджмънт България“ с финансовата подкрепа на Френския институт. Символично лентата беше срязана от френското аташе Никола Маубек.

Във ВУИ живеят и учат 63 непълнолетни момчета с криминални прояви. „Точно преди 10 години, на 11 август 2011, фирмата ми „Спортс Мениджмънт България“ получи официално писмо, с което шотландската фондация Homeless World Cup я припозна за свой партньор на територията на България, коментира Виктор Кирков – създател на социалния проект „Отбор на надеждата“. От тогава не сме прекъсвали дейност и бенефициенти на инициативата са били около 1000 младежи от институции, от ромски махали, от бежански лагери и такива, които са в рехабилитация от наркотични зависимости.

Момчетата в Ракитово са сред най-нуждаещите се от подкрепа, а спортът много помага при изграждането на личностните им качества. Затова с Френския институт решихме да им направим игрище и да им купим нови баскетболни кошове. Преди няколко години, с финансовата подкрепа на държавното дружество „Терем“, им изградихме и фитнес.“ Кирков допълни, че се очаква до края на годината игрището в Ракитово да бъде покрито с качествена изкуствена трева.

На 17 август „Отбор на надеждата“ започва подготовка за европейско първенство, което ще се проведе в Утрехт (Нидерландия) от 13 до 19 септември. Сред избраниците на националния селекционер Борислав Фердинандов в разширения състав на представителния „Отбор на надеждата“ попаднаха 14 души, сред които и ученик на ВУИ в Ракитово. България ще бъде представена на шампионата в Нидерландия от 8 от тях.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4