Иван Василев: Очаквам силна игра и победа срещу ЦСКА – София

Иван Василев: Очаквам силна игра и победа срещу ЦСКА – София

Локомотив (София) излиза само за победа срещу ЦСКА – София в дербито от 4-ия кръг на първа лига. Това заяви собственикът на “червено-черния” клуб Иван Василев пред “Витоша нюз”.

Сблъсъкът е на 15 август (неделя) от 20:00 часа на Националния стадион “Васил Левски”. Главен съдия ще бъде пловдивчанинът Георги Кабаков.

Цената на билетите е от 20 лв. Ръководството на Локомотив направи жест към феновете и обяви свободен вход за децата до 10-годишна възраст. Въпреки това очакванията са за малко публика.

Феновете на Локомотив ще бъдат разположени в Сектор “А”, като ще влизат през Вход 2, а привържениците на ЦСКА ще бъдат в Сектор “Г”.

ДЕРБИТО
“Очаквам да се получи едно хубаво дерби. Този сблъсък винаги е имал своя заряд и традиции. Според мен ще се представим добре и ако можем – ще победим. Това е напълно възможно и нормално, заяви Василев.

– Това, че ЦСКА имат тежък мач в Хърватия в четвъртък срещу Осиек, предполагм, че ще окаже значение. Ще има непрежение и умора при тях, но пък те разполагат с дълга скамейка, с много и равностойни футболисти. Колегите от ЦСКА гледат сериозно на мача с нас, дано да се получи действително качествен сблъсък за удоволствие на зрителите. Дано се върне духът на това столично дерби. Дълго време отсъствахме от групата на майсторите.

Дали разразилата се полемика между Любо Пенев и Стойчо Младенов ще създаде напрежение в лагера на съперника ли? Не, не вярвам. Не искам да коментирам. Това са си техни лични неща и не трябва да взимам лична страна без да знаем какво как е. Думите ми могат да бъдат погрешно интерпретирани.”

СТАРТЪТ В ПЪРВЕНСТВОТО
Иван Василев не е изненадан от добрия старт на Локомотив в първенството. “Очаквах, че ще се представим добре, ще покажем стабилна игра. Лошото е, че закъсняхме със селекцията. Това ни попречи. Виждате, че се опитваме да решаваме проблема в движение, както се казва. Много е труден преходът от Втора към Първа лига, същестуват още неуредици и по стадиона, по осветлението и т.н.

В Стара Загора изиграхме много хубав мач, за съжаление загубихме. Истината е, че ни е изключително тежка и програмата – в първите шест кръга срещаме отборите от първата шестица на миналото първенство. От тези мачове – 4 са гостувания и 2 домакинства, а “домакинствата” са условни, защото не играем на нашия стадион, а реално на неутрален терен. Жалко, защото футболът съществува заради хората. Нашата велика публика щеше да ни подкрепи немалко – мисля, че в пъти в повече привърженици щяха да дойдат, ако бяхме в нашия дом в “Надежда”.

ПРОБЛЕМЪТ С ОСВЕТЛЕНИЕТО И СТАДИОНА
“Развитие все още няма кой знае какво. През следващата седмица – във вторник най-вероятно, сме насрочили нова комисия на експерти от Областната управа по въпроса за стадиона. Не се притеснявам, защото няма нещо, което да не съм направил. Остава само проблемът с осветлението да се реши. Убеден съм, че в светлата част от деня може и трябва да ни дадат да изиграем някой домакински мач. Между другото, и ВАР – система вече имаме.

Осветлението ни е разписано от министъра, имаме вече разрешение за строеж. Проектът е утвърден. Мисля, че сме готови. Остава да ни отпуснат само малко пари, за да може да се плати това осветление с помощ от държавата. Не става въпрос и за кой знае каква сума. Все пак този стадион е държавен. Не е мой, няма да си го нося вкъщи, а виждате какво съм направил и как го стопанисваме. Всеки ден се работи. Така или иначе футболът е за хората, не го правя за мен.
Надявам се, че през есента ще се върнем у дома. Оптимист съм в това отношение.

Ако и докато не се реши проблемът с осветлението, ще играем домакинствата си на Националния стадион “Васил Левски”.

СЕЛЕКЦИЯТА
“Знаете, че през миналата седмица привлякохме три нови попълнения – Октавио, Стойчо Атанасов и Илия Димитров. Дали ще вземем още някой и друг играч до затварянето на трансферния прозорец не мога да кажа. Вижте, то няма и футболисти. Кого да вземеш? За съжаление е много трудно. Българите искат луди пари, имат невероятни претенции. Трябва пак да се спрем на чужденци. Добре, че имаме кадърни деца в школата. Ето и сега гледам таланти, които лека – полека започват да влизат (Разговорът се води по време на контролата срещу третодивизионния Костинброд – б.а.). Много от тези момчета тренират постоянно с първия отбор. Постепенно се адаптират към по-високите изисквания на мъжкия футбол. Но в тях е бъдещето.

СВЕТОСЛАВ ПЕТРОВ
“Светльо Петров не освободен. Кой ви каза, че е освободен? Просто е преназначен на друга длъжност. Да, вече не е треньор, а е скаут-анализатор. Разузнава съперниците ни. По отношение на конлифкта между него и Иван Колев…И с двамата съм говорил. Нали знаете, че истината винаги е някъде по средата. Мисля, че Светльо е добър треньор и работеше добре. Но все пак последната дума е на Иван Колев. Те двамата си знаят. Аз не мога да се меся. Няма да търсим нов човек като попълнение в щаба на Колев. Имам си Юли (Петков), имам си Ицо (Коилов), там е и Данчо Господинов. Справят се много добре момчетата, доволен съм от тяхната работа. Виждате, че имаме и резултати.

Надявам се Локомотив да играе още по-силно. От мач на мач да израстваме като продукция на терена. Нека навлязат както трябва и новите попълнения. Това е отбор, който е почти нов. За месец и половина – два чудеса не стават. Но ни предстоят радостни моменти с любимия “червено-черен” тим. Убеден съм в това. Трябва ни само малко търпение и успехите ще дойдат.”

 

Милен ДИМИТРОВ
Снимки: Станчо ШУКЕРОВ

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4