“Бързи, смели, сръчни” в с. Лесново

“Бързи, смели, сръчни” в с. Лесново

На 05.08.2021 г. /четвъртък/ от 16:30 часа в село Лесново, ул. „29-та“ №4 в Центъра за настаняване от семеен тип и на 06.08.2021 г. /петък/ от 9:30 часа в «Център за обществена подкрепа ПРИКЛЮЧЕНСКИ СВЯТ», град Елин Пелин, ул. „Здравец“ №19 ще се проведат спортно-занимателни игри под надслов «БЪРЗИ, СМЕЛИ, СРЪЧНИ». Събитието представлява развлекателни и образователни игри на открито за малки и големи.

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО «БЪРЗИ, СМЕЛИ, СРЪЧНИ»:

№1 Щафетна игра от два отбора: включва ходене върху кофички, провиране през обръч, скачане на „куц крак”, произнасяне на име на град в България и предаване на поста на следващия играч. Играта спомага формиране на качествата координация, съобразителност и бързина.

№2 Игра „Гмуркачи“: развлекателна игра, на два отбора. Всяко дете получава номер и се хваща с ръце за ръба на широко парче плат (имитиращо море). В него има два отвора. При назоваване на номер, детето откликва, като бързо се пуска от ръба и търси отвор, през който да се покаже. Побеждава по-бързият „гмуркач“. Стимулира вниманието, създава позитивна нагласа и настроение в играещите.

№3 Игра „Бездомник“: децата се подреждат в кръг, по двама, един зад друг. Едно от тях е извън кръга – „бездомник“. То се движи и избира двойка. Играчите от тази двойка тръгват в противоположни посоки, по периферията. Стремят се първи да застанат пред „бездомника“. Този, който завърши втори, става новият „бездомник“. Развива бързина, съобразителност и наблюдателност.

№4 Игра „През обръч“: играчите се разделят на два отбора и се хващат за ръце, като оформят кръг. Началото на играта е подаването на обръч на произволно дете, което преминава през него с цялото си тяло, без да пуска ръката на следващото дете. Обръчът трябва да бъде придвижен в кръг, до детето, от което е започнала играта, като захватът между участниците не се нарушава. Играта е добър начин за изграждане на колективен дух.

***

ЗАПИСВАНЕ ЗА УЧАСТИЕ В СЪБИТИЕТО „БЪРЗИ, СМЕЛИ, СРЪЧНИ“, МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ НА e-mail: cop.elinpelin@abv.bg или на тел. 0885561389 (Йоана Илиева /социален работник/) и тел. 0899004046 (Любо Миланов /арт терапевт/).


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4