В Северния парк вече има маса за игра на шах за хора с нарушено зрение (СНИМКИ)

В Северния парк вече има маса за игра на шах за хора с нарушено зрение (СНИМКИ)

Маса за игра на шах за хора с нарушено зрение беше монтирана в обновената част на Северния парк. Съоръжението е първото, което е предназначено за незрящи и хора със зрителни проблеми. То е изработено изцяло от високоякостен бетон с хомогенна мозаечна структура. Бетонът е армиран и фибро подсилен. Мозаечната структура се състои от натурални мраморни или гранитни камъни. Върху плота са изработени полета за игра на шах.

На откриването присъства Иван Янев, който е председател на федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“ и член на УС на Съюза на слепите в България.

Сред присъстващите беше ланд. арх. Димитър Данчев, директор на дирекция „Зелена система“, който е част от екипа на Направление “Зелена система“, екология и земеползване“ към Столична община.

Осигуряването на достъпна градска среда за хората с увреждания е сред приоритетите за развитие на района. Вярвам, че ще продължим съвместната си работа и по този начин ще успеем да допринесем за разрешаването на проблемите и предизвикателствата, с които хората с увреждания се сблъскват вън от домовете си, това каза инж. Димитър Димов, кмет на район “Надежда“.

През 2020 г. председателят на Фондация „Никола Георгиев“ Татяна Георгиева дари 5 000 лева от името на Фондацията на Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“.

В своето обръщение кметът на район “Надежда” инж. Димитър Димов заяви, че за много кратко време те са показали висока експертиза и градивни идеи за промяна на градската среда . Фондация „Никола Георгиев“ се ангажираха с каузата на незрящите, като обещаха сътрудничеството им да продължи и занапред.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4