Представиха стихосбирката „Заслони на любовта“ от сина на Елин Пелин

Представиха стихосбирката „Заслони на любовта“ от сина на Елин Пелин

На 18 юли 2021 г. се навършиха 144 години от рождението на писателя Елин Пелин, а пред паметника на твореца в гр. Елин Пелин кметът на общината Ивайло Симеонов и внукът на писателя – Елин Иванов церемониално поднесоха венец и цветя.

В деня на годишнината в зала на общинската администрация беше представена стихосбирката „Заслони на любовта“ с автор Боян Иванов Елин Пелин – син на писателя, следовник на перото и творческия му дух.

Стиховете са писани в периода 1950 – 2016 г. и за първи път се издават в книга. Боян Иванов е дългогодишен журналист и музикален редактор в БНР, автор на публицистични материали и образователни програми на радио София и напуснал земния си път на 14 юни 2019 г.

Водещ на представянето на стихосбирката беше Божанка Димитрова, журналист и редактор на в-к “Жарава”. На литературното събитие присъстваха художникът на книгата Пламен Петров, културни дейци и граждани. Гости на честването на годишнината и представянето бяха Елин Иванов – внук на писателя Елин Пелин, почетен гражданин на гр. Елин Пелин, както и неговата майка Еленка Иванова.

„Няма случайни неща, защото на една дата са родени Апостола на свободата Васил Левски и апостола на мисълта и духовността – Елин Пелин“ каза Елин Иванов при представянето на стихосбирката на неговия баща Боян Иванов Елин Пелин – син на известния творец.

Елин Иванов изказа искрената си благодарност към Община Елин Пелин и лично на кмета Ивайло Симеонов за подкрепата при издаването на стихосбирката с творбите на баща му, като сподели, че кметът и неговия екип от отдел „Образование, хуманитарни и социални дейности“ са факли в културния живот, които осветяват пътя напред и оприличи делата им на съвременно будителство.

На 18 юли 2017 г., когато отбелязахме 140 години от рождението на писателя, кметът Ивайло Симеонов награди с титлата почетен гражданин на гр. Елин Пелин и връчи символичния ключ на Боян Иванов – син и Елин Иванов – внук на Елин Пелин.

На 18 юли България отбелязва също така и 184 години от рождението на великия българин Васил Левски. Неговият портрет, поставен до паметника на писателя, също беше окичен с цветя от признателните граждани.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4