Пореден случай на агресия в градския транспорт: Изхвърлиха от рейса майки с колички! (СНИМКИ)

Пореден случай на агресия в градския транспорт: Изхвърлиха от рейса майки с колички! (СНИМКИ)

Пореден случай на агресия в Столичния градски транспорт! Контрольорки изхвърлиха от автобуса две млади майки с бебешки колички! На инцидента в автобус №213 стана свидетел репортер на Агенция “Витоша нюз”.

На спирка “Бяло море”, по посока Орлов мост, започна проверка редовността на пътниците. Тогава контрольорката Василева се нахвърли върху Златка Александрова. 19-годишната жена, която се беше качила спирка преди това в рейса, наистина закъсня да продупчи билетчето си. Започна кавга, в която се намесиха и още три колеги на Василева.

Грубото отношение към майката продължи въпреки намесата и на пътници, опитали се да защитят младата жена от агресията, която заплашваше да прерасне и в схватка. Крясъци огласиха цялото возило.

Размяната на обиди (и от двете страни) продължи чак до спирката на Военна академия. Там вече Златка и приятелката й Анелия Накева бяха свалени от автобуса с децата си в количките…В адския пек, в 14:30 часа.

Двете майки бяха заклещени на спирката от контрольори Василева и Костадинова пред недоумяващите погледи на случайните минувачи. Едва след намесата на журналист страстите се успокоиха.

“Контрольорката ме заплашваше: “Ще ти спрат детските! Ще ти запорират сметката”, твърдеше Зл. Александрова.
“Не е вярно. Тя пък ме псуваше най-вулгарно, наричаше ме курва!”, контрира пък Василева. Не се наемаме да твърдим дали наистина са изричани подобни обиди и заплахи от двете страни (защото не сме ги чули лично) и да даваме превес на някоя от версиите на замесените лица.

 

Не е наша работа да отсъждаме кой крив, кой прав. Ясно е, че правилата са за това, за да се спазват. Друг е въпросът дали проверяващите органи проявяват еднакъв критерий към всички пътници в СГТ.

В конкретния случай може и пътничката Александрова да е виновна, че не си е перфорирала билета навреме. Но подобно агресивно поведение към майки с бебета е недопустимо. И то проявено от жени…Все пак – в кой век и къде живеем? Нали трябва да бъдем и хора. Поне понякога.

 

Милен ДИМИТРОВ
Снимки:
“Витоша нюз”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4