„Класна стая на открито“ грейва в Северния парк

„Класна стая на открито“ грейва в Северния парк

Столична община – район „Надежда” има удоволствието да Ви покани на официалното откриване на зелен кът  „Класна стая на открито” в Северния парк на София. На него ще присъства Десислава Билева, заместник-кмет на направление „Зелена система, екология и земеползване” към Столична община и инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда”.

Събитието ще се проведе на 15  юли 2021 г. (четвъртък) от 10:00 часа, в Северния парк (вход откъм бул. „Никола Жеков”, до езерото).

Интерактивният кът е изграден и оборудван по проект, финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2021″ на тема „Обичам природата – и аз участвам”. Общата стойност на проекта е 9 962.00 лв.
Изпълнява две основни функции – първата –  тематичен читателски кът (зелена библиотека) за деца и възрастни, втората – класна стая на открито.

Интерактивният кът „Класна стая на открито” представлява съвременен и екологично ориентиран акцент в Северния парк и притегателен център за занимания на учениците. Библиотечният фонд е създаден с дарения от различни държавни институции на територията на Столична община и неправителствени природозащитни организации.

Събитието ще се проведе при спазване на необходимите изисквания за безопасност, съгласно препоръките на Министерство на здравеопазването.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4