Пробно машинно гласуване ще се проведе в “Надежда”

Пробно машинно гласуване ще се проведе в “Надежда”

На 5 юли (понеделник) и 6 юли (вторник) 2021 г. ще се проведе демонстрация на пробно гласуване със специализирано устройство за машинно гласуване във връзка с предстоящите избори за Народно събрание на 11 юли 2021 г.

Демонстрацията се организира от район „Надежда“ и Районна избирателна комисия (РИК), като ще се използва устройство с инсталирана демо версия. Гласуването ще бъде доброволно,анонимно и ще се използва електронната бюлетина без реални политически партии, коалиции и кандидати.

Графикът на демонстрационното гласуване е :

5 юли (понеделник) – във фоайето на административната сграда на район “Надежда” на ул. “Кирил Дрангов” 55 от 10.00 до 16.00 ч.

6 юли (вторник) – в Северен парк (вход от жк Свобода ) от 10.00-13.00 ч.

Избирателите ще имат възможност да се запознаят с машината, да извършат пробно гласуване, да получат информация и пълно съдействие от представител на Районна избирателна комисия.

Демонстрациите са част от кампания за реализиране на пробни гласувания чрез специализирани устройства за машинно гласуване (СУЕМГ), органицирана от Централната избирателна комисия (ЦИК).

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4