Пускат обществената поръчка за реализиране на бул. “Рожен” – от Илиянци до ССТ

Пускат обществената поръчка за реализиране на бул. “Рожен” – от Илиянци до ССТ

Кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов даде интервю пред Радио „София“ и предаването „Събуди се, София“.

Там той разказа за важните проекти, сред които е бул. “Рожен”. Очаква се съвсем скоро да бъде пусната обществена поръчка за реализиране на бул. “Рожен”, в участъка от Стоков базар “Илиянци” до Северна скоростна тангента.

“Сигурността в Северен парк е подобрена, за което помага и Второ Районно полицейско управление. Целият парк е осветен, има видеонаблюдение на места. Надявам се до есента да се назначи допълнителна охрана и да се изгради изцяло видеонаблюдението.

Над 200 нови паркоместа са осигурени с новите 7 междублокови паркинга в кварталите, както и около 150 нови места на платения обществен паркинг на Център за градска мобилност ЕАД в жк Надежда 1.

Скоро представихме вариантите за многоетажен паркинг на ул. “Кирил Дрангов” върху терен на “Софийски имоти” ЕАД, и анализирахме обратната връзка на жителите. Между 260 и 309 нови места, ще осигури той, в зависимост от избрания проект.

От 2013 г. работим по проект за изграждане на скейт парк в Северен парк. Обектът има разрешение за строеж, надявам се, скоро да бъдат отпуснати средства за реализирането му. Прави се проучване за подобрение на пешеходния достъп откъм “Връбница” 2, надявам се да се намерят средства и паркингът да бъде изграден, разказа инж. Димов.

– Много важен проект е и бъдещият паркинг на ул. “Христо Силянов”, който е предвиден за 236 автомобила. Проектът е от 2018 г., с разрешително за строеж, но поради недостиг на средства не е реализиран.“

https://bnr.bg/…/dimitar-dimov-trabva-da-se-varvi-kam…

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4