Квартал в центъра на София заринат с боклуци! Плъхове, кучета и котки разнасят зарази, инспекторатът и районният кмет нехаят (СНИМКИ)

Квартал в центъра на София заринат с боклуци! Плъхове, кучета и котки разнасят зарази, инспекторатът и районният кмет нехаят (СНИМКИ)

Цял квартал в идеалния център на София е заплашен от екокатастрофа! За това алармираха жители на района около Военна академия “Г.С. Раковски”. Кофите на улиците от Орлов мост до военното училище буквално преливат от боклуци…Гражданите са принудени да оставят пликовете с отпадъци до контейнерите за смет, защото просто няма къде на друго място.

“Положението е катастрофално. Повече от седмица боклукцийските камиони не са минавали. Направо нямам думи. Смрад, мърсотия…Опасността да се разпространят и зарази е огромна”, оплака се на редакционния телефон на “Витоша нюз” г-н Петър Секулинов.

Проверката на екипа ни на място показа, че картинката е доста грозна.

Зарината от боклуците e и градинката пред банката в района на „Н. Гогол“. Вятърът разнася отпадъците из дворовете на съседните кооперации и под паркиралите коли.
Местни жители са виждали и плъхове да пируват в кофите, не спират да се навъртат бездомни кучета и котки…

“Не съм учудена,че това се случи отново. Периодично ставаме свидетели на нещо като екокатастрофа в нашия квартал. Тревожно е, че се превръща вече в тенденция. Крайно време е оторизираните органи и общината да вземат спешни мерки. Това повече не може да се търпи.

Само ще ви кажа, че точно по време на новогодишните празници през 2019 г. се създаде един своеобразен пик на боклуците, преливащи от кофите. Следващият “мръсен” период беше в края на януари 2019 г. В продължение на седмици контейнерите нямаше кой да ги опразни.

Омръзна ни. Да отнемат концесията на фирмите, щом не се справят с извозването на боклука. Срамно е това положение. Снимайте, снимайте, пък да видим тия от общината дали ще си размърдат задниците и ще предприемат нещо”, коментира г-жа Ани Иванова, която живее на ул. “Мизия”.

Защо няма наказани за престъпното бездействие на сметопочистващите фирми? Защо няма санкции за тях и за неработещите чиновници в община „Средец“?
Това са отговори, на които отговор едва ли някой ще даде.

Тодор МИЛАНОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4