Дни на шопския хумор в Лесковац

Дни на шопския хумор в Лесковац

На 27 май 2021 г. в етно комплекса „Магазин – Джокич“ – град Лесковац, се проведоха Дни на шопския фолклор в рамките на фестивала на Лескавачката мучкалица. Събитието се реализира с помощта на проекта „Магията на синергията“ и е част от Програма за трансгранично сътрудничество INTERREG IPA България – Сърбия, която е съвместна инициатива на община Елин Пелин, Туристическата организация на град Лесковац и Центъра за развитие на областите Ябланица и Пчиня.

Фестивалът на Лесковачката мучкалица започна с изложба на традиционни продукти, сувенири, хляб и вино. Продуктите бяха представени на предоставените дървени щандове, осигурени по проекта.

Събитието беше придружено от богата културно-развлекателна програма с изпълнения на местни състави и гостуващи фолклорни групи от Елин Пелин.

Шопски ансамбъл “Ради Радев” разтърси град Лесковац. Красотата на българските народни танци, пъстротата на носиите, показаха какво богатство крием в община Елин Пелин. Духовата музика и участниците от Представителен духов оркестър “Стефан Стефанов”, гара Елин Пелин, огласиха малкия площад на етно комплекса „Магазин – Джокич“.

Снимки: Николай Миндов

Научете повече: https://elinpelin.org/currentNews-6487-newitem.html

Categories: Бизнес, Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4