Спортен празник с мото “По-бързо, по-високо, по-силно” в Елин Пелин

Спортен празник с мото “По-бързо, по-високо, по-силно” в Елин Пелин

В гр. Елин Пелин се проведе II-то издание на Общинския олимпийски спортен празник, организиран от Община Елин Пелин, съвместно с Националната спортна академия /НСА/, под егидата на Регионално управление на образованието – София област и с любезното съдействие на образователните институции от община Елин Пелин.

Спортният празник в гр. Елин Пелин се проведе под надслов „Цитиус, алтиус, фортиус” („По-бързо, по-високо, по-силно“) – девиза на Олимпийските игри, а централният площад се превърна не само в спортна арена, но и в място за забавление и много положителни емоции, показващи на децата, че античната мъдрост „Здрав дух в здраво тяло” има силата и днес.

Официални гости на спортното събитие бяха г-жа Росица Иванова – Началник на Регионално управление на образованието – София област, г-жа Ани Спасова – старши експерт по ФВС в РУО София област, проф. Лозан Митев – председател на Общото събрание на НСА и директор на Национална олимпийска академия, студенти от Национална спортна академия. Специален гост на събитието беше и съгражданина ни Тодор Панчев – възпитаник на детско-юношеската школа „Левски – Елин Пелин“ по хокей, с треньор Юлиус Пивка, шампион на България по хокей на лед и дългогодишен състезател в Канадската хокейна лига. Сред гостите на празника бяха и майсторите на спорта по акробатика – Мариана Маринова и Светла Тошева – преподаватели по физическо възпитание и спорт, както и Силвия Иванова – национален състезател по спортна стрелба.

Приветствена реч към участниците поднесе Росица Иванова и Лозан Митев. Официално приветствие и откриване на игрите в II-то издание на Общински олимпийски спортен празник 2021 направи Райничка Николова, зам.-кмет на Община Елин Пелин с ресор “Образование, хуманитарни и социални дейности”.

Игрите започнаха след изпълнението на Химна на Олимпийските игри и внасянето на Олимпийското знаме и Олимпийския огън на площада. Знамето се носеше от Алекс Стойнов – най-бързия плувец на България, постигнал нов национален рекорд на 25 м. басейн в дисциплината 50 м. кроул. А символът на приемствеността между древните и съвременните Олимпийски игри – Олимпийският огън беше внесен от Лора Аврамова и Димитър Илиев – ученици от ОУ„Стефан Стефанов“, с. (гара) Елин Пелин. Олимпийската клетва, с която се декларира, лоялност и приятелство и феърплей беше положена пред всички участници в спортния празник от Лъчезара Стефанова – ученичка от СУ „Васил Левски“, град Елин Пелин.

Поздрав към гостите и участниците в празника с танца „Стара шопска сюита“ отправиха участниците в Детско-юношески шопски ансамбъл „Ради Радев“, с ръководител Яна Йорданова. Публиката се зарадва на песента „Рок – послание” в изпълнение на детска вокална група „Камбанки” с ръководители Бинка Георгиева и Кирил Гунчев.

В общинската надпревара се включиха ученици от деца от 10 училища на територията на общината в 9 отбора. Представителните отбори бяха сформирани от деца на СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин, НУ „Христо Ботев“, гр. Елин Пелин, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Доганово, ОУ „Христо Ботев“, с. Равно поле, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Нови хан, ОУ „Христо Ботев“, с. Лесново, ОУ „Иван Вазов“, с. Мусачево, ОУ „Стефан Стефанов“, с. (гара) Елин Пелин, както и един сборен отбор на ОУ „Отец Паисий“, с. Габра и НЧ „Отец Паисий“ с. (гара) Елин Пелин.

В провеждането на игрите и в спортните дейности, включващи различни 4 вида олимписки дисциплини, децата участваха с много голям ентусиазъм и спортменски дух. Преди церемонията по награждаването публиката успя да се наслади на демострационно изпълнение от участниците в Централен полицейски таекуон-до клуб Елин Пелин и кратки акробатични фигури на майстора на спорта по акробатика – Мариана Маринова. След отличното представяне на всички отбори учениците получиха медали и спорни пособия за своето участие.

Categories: Райони, Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4