“Син” финал за столичен първенец, Костинброд – Костенец решават спора в София – област

“Син” финал за столичен първенец, Костинброд – Костенец решават спора в София – област

Вече са ясни голяма част от първенците в областните групи на Югозападна България. Те ще излъчат и участниците в баражите за влизане в Югозападната Трета лига.

В зона “София – град” борбата вече е решена. И в двете групи вече има недостижими лидери. Спартак (Подгумер) спечели предсрочно АОГ – Север с актив от 54 точки (5 точки аванс при оставащ един кръг до края на редовния сезон). Вторият Житен остава с 49.

„Сините“, водени от треньора Неделчо Димитров ще се изправят в битката за определяне на Столичен първенец срещу първия от АОГ – Юг.

От АОГ – Юг за първото място се бориха Левски – Раковски – 59 т, Витоша (Бистрица) II – 56, трети е Септември II – 39.
Момчетата на играещия президент Станислав Ангелов – Пелето, вече си осигуриха първото място. Дори и при загуба в последния кръг от Академик (Сф) те няма как да бъдат изпреварени от Бистришките Тигри.
Левски – Раковски има предимство в преките двубои – 2:0 и 0:0.

ЗС на БФС вече определи датата и мястото на финала за определяне на столичен първенец. Мачът ще се играе на 30 май (неделя) от 17:30 часа на стадиона в Бистрица.

Столичният първенец придобива право на участие на баражите за Трета лига. Отсега е ясно, че Спартак (Подгумер) дори и да триумфира на финала, няма да бъде допуснат до участие в третия ешелон, защото не отговаря на лицензионните изисквания.

В зона „София – област“ също се изясниха финалистите. В Западната група триумфира ОФК Костинброд (39). Тимът на Георги Славчев има преднина от 5 точки пред преследвача Ком (Годеч), когото победи в пряк сблъсък в неделя, до края на редовния сезон остава само още 1 кръг.

В Източната група ситуацията е същата. Там безапелационен лидер е ОФК Костенец (41 точки), втори, далеч назад, е Ракитин (Трудовец) с 29 т.

Победителите от двете групи играят финал за определяне на областен първенец. Датата е 29 май (събота) от 17:00 часа на стадиона в НСА.

 

Калоян ДИМИТРОВ

 

*АКО ИСКАТЕ И МАЧОВЕТЕ НА ВАШИЯ ОТБОР, ВАШИТЕ КОРПОРАТИВНИ ТУРНИРИ И МЕРОПРИЯТИЯ ДА БЪДАТ ОТРАЗЕНИ ОТ НАЙ-ПРОСПЕРИРАЩАТА НОВА МЕДИЯ В СОФИЯ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС! ЗА КОНТАКТИ: 0889 99 80 82, editor@vitoshanews.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4