Акция “Да запазим децата на пътя” се проведе в Елин Пелин

Акция “Да запазим децата на пътя” се проведе в Елин Пелин

„Да запазим децата на пътя“! Под този надслов се проведе общинския кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата. И тази година любезен домакин на състезанието бе средното училище „Васил Левски“ в град Елин Пелин.

Събитието се организира от Община Елин Пелин, със съдействието на РУ на МВР – Елин Пелин.

Състезанието е част от дейностите, заложени в Националния календар на МОН, а негови основни цели са формиране у учениците на съзнателно и отговорно отношение към въпросите, свързани с безопасността на движението по пътищата, придобиване на основни знания и умения за разпознаване и преценка на опасните ситуации и фактори при тяхното участие в движението по пътя.

Участниците в състезанието – отборите на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ от с. Нови хан, ОУ „Христо Ботев“ от Равно поле и на СУ „Васил Левски“ от град Елин Пелин бяха поздравени от заместник-кмета Рени Николова, която пожела успех на участниците в надпреварата, като каза: „Участието Ви в състезанието е от изключителна важност, защото от познаването и спазването на правилата за движение на пътя зависи здравето и живота на всички нас. Вие днес показвате своето отношение към пътната безопасност“.

Състезанието се проведе в три кръга: решаване на тест-листовка, викторина, а в третия кръг отборите подреждаха пъзел с пътни знаци.

След много емоции, упорита работа и забавление, журито в състав инспектор Георги Вранчев и мл. инспектор Мария Благоева от „Пътен контрол“ и инспектор ДПС Гинка Христова обяви победителите.

Безспорни победители станаха учениците от средното училище в града, които ще представят общината ни на областният кръг в гр. Етрополе. На второ място се класира отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Нови хан, а трето място зае отборът на ОУ „Христо Ботев”, с. Равно поле. Всички участници получиха грамоти за достойното си представяне.

Categories: Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4