„Магията на синергиите“ беше представена в гр. Елин Пелин (СНИМКИ)

„Магията на синергиите“ беше представена в гр. Елин Пелин (СНИМКИ)

В залата на НЧ „Елин Пелин 1896“ град Елин Пелин, се проведе поредната среща – публичен дебат за Разработване на съвместна стратегия за устойчив туризъм, по Проект „Магията на синергиите“ CB007.2.12.002, провеждан в рамките на Програмата за трансгранично сътрудничество България ‐ Сърбия Интеррег‐ИПП. На срещата бе представена изработената Съвместна Стратегия за устойчив туризъм за трансгранично сътрудничество за двете общини Елин Пелин и Лесковац.

Водещи лектори на дискусията от страна на управляващият партньор – Община Елин Пелин бе проект мениджърът г-жа Диана Димитрова, а от страна на Центъра за развитие на Ябланички и Пчински окръг – г-жа Добрила Мратинович и г-н Горан Миленкович. На събитието присъстваха 47 човека – представители на местни културни и образователни институции, както и представители на малкия и среден бизнес в община Елин Пелин.

Проектът се реализира в рамките на Програмата за трансгранично сътрудничество България ‐ Сърбия Интеррег‐ИПП. Водещ партньор е Община Елин Пелин, а партньори от сръбска страна са Туристическата организация в Лесковац и Центърът за развитие на Ябланички и Пчински окръг.

Проектът цели насърчаване на съвместните туристически продукти чрез синергия между двата фестивала: Шопски празник /Елин Пелин, Република България/ и Празника на лесковачката скара /Лесковац, Република Сърбия/. В изпълнение на проекта ще се организира гастрономическия фестивал „Лесковачка скара“ в Елин Пелин, както и „Ден на шопския фолклор“ в Лесковац по време на двата фестивала.

Прочетете повече: https://elinpelin.org/currentNews-6369-newitem.html

Categories: Бизнес, Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4