Внимание: Хакери тормозят гражданите с фалшиви имейли от ЧСИ

Внимание: Хакери тормозят гражданите с фалшиви имейли от ЧСИ
Хакери използват имената на действащи частни съдебни изпълнители (ЧСИ), за да изпращат заразени с вирус имейли на граждани. За това предупредиха от Камарата на ЧСИ и съобщиха, че през последните дни имат много сигнали от граждани за получени фалшиви имейли от името на частни съдебни изпълнители.
❗ „Като податели са посочени действащи ЧСИ, но това е злоупотреба с техните имена. Заглавието на фишинг – имейла е „Покана за доброволно изпълнение“, обясниха от камарата и предупредиха гражданите да не отварят такива имейли и прикачени към тях файлове, тъй като те са изключително опасни.
❗ ЧСИ напомнят, че изпълнителното производство започва с покана за доброволно изпълнение, но тя се връчва чрез призовкар на място или се изпраща по пощата с обратна разписка и никога по имейл. Използването на електронна поща при изпълнителните дела е изключение и то само при изрична уговорка с частния съдебен изпълнител.
От камарата съветват гражданите при получаване на такива имейли да не отварят прикачените файлове, да проверят първо дали има ЧСИ с такова име и веднага да се свържат по имейл или телефон с кантората му, за да получат информация. Кои са действащите ЧСИ можете да проверите в официалния регистър тук – https://www.bcpea.org/bg/register
Преди година хакери изпращаха мейли уж с покана за доброволно изпълнение и от името на адвокати.
***
Научете повече в тази статия: https://news.lex.bg/%D1%85%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%80%D0%B8…/…
Categories: България

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4