Човешката наглост няма край! Камион пак изхвърли боклуци в входа на гр. Елин Пелин (СНИМКИ)

Човешката наглост няма край! Камион пак изхвърли боклуци в входа на гр. Елин Пелин (СНИМКИ)

Човешката наглост няма почивен ден! Днес, в събота около 15:30 часа беше засечен нов камион, който нерегламентирано изхвърля смесени битови и строителни отпадъци на входа на гр. Елин Пелин. Отпадъците се изхвърлят до река Лесновска, в непосредствена близост до Черния мост.

Община Елин Пелин ще установи нарушителите спрямо регистрационния номер на превозното средство и ще им бъде издадена максималната глоба в размер на 5 000 лв. съгласно Закона за управление на отпадъците.

ВАЖНО! Ако до понеделник сметището не бъде почистено от замърсителя, то общинското предприятие “БКД – Елин Пелин” ще извози отпадъците, и заедно с акта за 5000 лв. на нарушителя ще бъде връчена и фактура за извършеното почистване, която ще трябва да заплати, заедно с лихвите.

Община Елин Пелин няма да толерира подобни действия и всички лица, които нерегламентирано изхвърлят отпадъци ще получават актове за административно нарушение с максималната парична глоба, съгласно закона и нормативната уредба.

➥ Апелираме всички граждани, които са свидетели на подобни нарушения, да ни сигнализират своевременно, като по този начин бързо ще бъдат установявани нарушителите и след налагане на санкциите няма да има такива сметища покрай реките и населените места.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4