Високо признание за район „Надежда“! Получи награда от Агенцията за закрила на детето

Високо признание за район „Надежда“! Получи награда от Агенцията за закрила на детето

Район „Надежда“ получи отличителен знак “Аз гарантирам щастливо детство” в категория „Успешна промяна“ на ежегодната кампания на Държавна агенция за закрила на детето.

В края на 2019 г, реализирахме благотворителен проект, в партньорство с компания „Лагардер“, за реновиране на физкултурен салон на Център за деца със специални образователни потребности „Едуард Сеген“ в район „Надежда“. Събраните средства от над 12 000 лева бяха насочени за ремонт и закупуване на уреди за раздвижване на децата от Центъра. В организацията и изработката на артикулите за Коледния базар се включиха служители от район „Надежда“ и партньорите ни, родители и преподаватели на деца от Центъра, детските градини в район „Надежда“ и доброволци – водени от каузата да подадем ръка на нашите приятели в ЦСОП „Едуард Сеген“.

„Показахме, че публичният и частният сектор могат да гледат в една посока – към нуждите на децата със специални образователни потребности! Това ни дава увереност и сили да продължим да развиваме социално-отговорни кампании в район „Надежда“.“, каза инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.

„От името на целия екип на Държавната агенция за закрила на детето изразявам признание към постиженията на всички кандидати, които са достойни за уважение, защото са благи, мили и добри хора-професионалисти, отдали себе си на най-святата мисия „Децата“ и са направили щастливо всяко дете до което са се докоснали, правейки го щастливо в различни ситуации.“, сподели д-р Елеонора Лилова, председател на Държавна агенция закрила на детето по време на церемонията.

В третото издание на кампанията на ДАЗД, със статуетки бяха наградени дванадесет участника в четири категории: устойчиво развитие, успешна промяна, значимо партньорство и значима иновация , а 39 номинирани получиха специален плакет. Сред тях са детски градини, училища, регионални управления по образование, общини, областни администрации и други организации.

“Екипът на район „Надежда“ благодари на партньорите в този благотворителен проект и на Държавна агенция за закрила на детето за признанието. Вярваме, че промяната зависи от всеки от нас и заедно инвестираме в бъдещето на нашите деца”, коментираха от районната администрация пред “Витоша нюз”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4