Коалиция ГЕРБ-СДС с грижа и реални мерки за подпомагане на възрастните хора

Коалиция ГЕРБ-СДС с грижа и реални мерки за подпомагане на възрастните хора

Увеличението на пенсиите и мерките в подкрепа на възрастните хора, заложените в програмата „България следващо поколение”, обсъди на среща с пловдивчани от третата възраст кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Надя Танева.

„И през месец април ще бъде изплатена добавката от 50 лева за 2 100 000 пенсионери. През следващият месец 392 000 пенсионери ще получат и помощ в размер на 120 лева”, припомни Надя Танева, дългогодишен директор на „Социално подпомагане” в Пловдив.

Тя обясни, че в помощ на възрастните хора с ниски доходи продължава да функционира програма “Топъл обяд”.  В Пловдив  са разкрити 12 пункта, по два във всеки район. В момента повече от 2000 души се възползват от тази програма.

85 милиона лева са осигурени от правителството на ГЕРБ за продължаване на Патронажната грижа . Това е още една възможност за подкрепа на най-уязвимите групи. По тази програма в Пловдив  560 възрастни хора и хора с увреждания получават подкрепа  спрямо потребностите си.

От началото на тази година стартира и Асистенската подкрепа, регламентирана в закона за Социалните  услуги, като в града под тепетата  830 лица в надтрудоспособна възраст и в невъзможност за самобслужване ще имат възможност за асистенти,к оито да им помогнат да посрещат ежедневните си нужди.

В края на срещата хората благодариха за подкрепата на правителството и си пожелаха да са здрави. За нас правилният избор е номер 28 на изборите на 4-ти април, заявиха присъстващите на срещата.


ПРОДАВАНЕТО И КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРИСТЪПЛЕНИЕ!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4