Георг Георгиев и Валентин Радев присъстваха на освещаването на нов православен храм в София

Георг Георгиев и Валентин Радев присъстваха на освещаването на нов православен храм в София

Кандидатите за народни представители от листата на Коалиция ГЕРБ-СДС в 24 МИР – София Георг Георгиев и Валентин Радев присъстваха на освещаването на нов православен храм в София – „Св. Благовещение“. За доизграждането на църквата в ж.к. „Дружба-2“ правителството на Бойко Борисов отпусна 100 000 лв. За строителството със средства помогна и Столична община.

Георг Георгиев посочи, че благодарение на усилията на правителството на Бойко Борисов, на Столична община в лицето на Йорданка Фандъкова и на кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков този прекрасен храм вече е факт. „Надяваме се, че това ще бъде един притегателен център, едно място, където жителите на Дружба ще намират утеха, помощ и надежда в тези трудни времена“, подчерта Георгиев и допълни, че през последните 7 години за ремонт и ново строителство на храмове на Българската православна църква кабинетите на Бойко Борисов са отпуснали над 40 млн. лв.

„Правителството винаги е помагало на всички вероизповедания у нас. В резултат на тази политика са ремонтирани и доизградени десетки духовни средища в страната. Пример за това е откритият днес храм „Свето Благовещение“ в ж.к. „Дружба- 2“, чието изграждане беше „замразено“ от 2012 г. досега заради липса на средства. Като жител на район „Искър“ не мога да скрия удовлетворението си, че дружбенци имат толкова красив и приветлив нов храм“, каза Валентин Радев, кандидат за народен представител от 24 МИР.

С помощта на младежи от ГЕРБ в дворното пространство на храма по-рано бяха монтирани пейки за нуждите миряните, които го посещават.

От църковното настоятелство на храма бяха връчени благодарствени писма на министър-председателя Бойко Борисов, кмета на София Йорданка Фандъкова и кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков.

ПРОДАВАНЕТО И КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРИСТЪПЛЕНИЕ!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4