Начална конференция се проведе в Община Елин Пелин в изпълнение на Проект „Магията на синергиите“

Начална конференция се проведе в Община Елин Пелин в изпълнение на Проект „Магията на синергиите“

На 10.03.2021 г. от 10 часа , в сградата на НЧ „Елин Пелин- 1896“, гр. Елин Пелин се преведе Начална конференция по проект Магия на синергиите (№ CB007.2.12.002) в рамките на Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България-Сърбия. Целта на конференцията е запознаване на заинтересованите страни и широката общественост с проекта Магия на синергиите.

Проектът се реализира в рамките на Програмата за трансгранично сътрудничество България ‐ Сърбия Интеррег‐ИПП. Водещ партньор е Община Елин Пелин, а партньори от сръбска страна са Туристическата организация в Лесковац и Центърът за развитие на Ябланички и Пчински окръг. Времетраенето на проекта е 15 месеца (13.03.2020 до 12.06.2021), като поради COVID 19 и преустановяването на изпълнението на договора, дата на приключване на проекта е 03.08.2021. Общият бюджет на проекта е 196 134,17 EUR.

Проектът цели насърчаване на съвместните туристически продукти чрез синергия между двата фестивала: Шопски празник /Елин Пелин, Република България/ и Празника на лесковачката скара /Лесковац, Република Сърбия/. В изпълнение на проекта ще се организира гастрономическия фестивал „Лесковачка скара“ в Елин Пелин, както и „Ден на шопския фолклор“ в Лесковац по време на двата фестивала.

Проведе се пресконференция, на която присъстваха г-н Горан Цветанович, кмет на град Лесковац и г-н Ивайло Симеонов, кмет на Община Елин Пелин.

Categories: Бизнес, Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4